Gelekt in Google Wallet: ID, rijbewijs en boardingpass op je telefoon

Gelekt in Google Wallet: ID, rijbewijs en boardingpass op je telefoon

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google werkt aan de mogelijkheid voor Wallet om een digitale versie van de identiteitskaart en het rijbewijs van gebruikers te bewaren. Verder zal het mogelijk zijn om de boardingspass van een vlucht op je telefoon te raadplegen. Al deze functies zijn nu ontdekt in de code van Wallet.

ID en rijbewijs in Google Wallet 

Met de lancering van Google Wallet een maand geleden, werd de dienst voorgesteld als een digitale omgeving waar je bankpassen, tickets en klantenkaarten samenkomen. Met Wallet kan je ook contactloos betalen via NFC. Toch wint Google er geen doekjes om, want het bedrijf heeft nog veel meer plannen met Wallet. De dienst moet op termijn ook je rijbewijs en identiteitskaart bevatten. De eerste sporen daarvan zijn door de techjournalist Mishaal Rahman ontdekt in de code van Wallet.

Uit de gelekte informatie blijkt dat straks de boardingpass van vluchten straks in Wallet kunnen verschijnen. Dat zal als eerste werken in 10 verschillende luchthavens in de Verenigde Staten. Burgers uit de staat Maryland in de VS zullen ook als eerste het digitale rijbewijs en identiteitskaart op hun telefoon kunnen gebruiken, dat blijkt uit de code.

Gerelateerde artikelen

Luchthavens zijn erg happig op de technologie, omdat ze het kunnen aanbieden als een extra troef voor hun passagiers. Je kan dan namelijk rechtstreeks naar de gate door alleen digitale documenten op je telefoon te laten zien.

Beschikbaarheid

Het is niet bekend wanneer de functie concreet beschikbaar wordt in de VS. Het zal uiteraard langer duren voor de functie ook in de de Europese Unie beschikbaar zal zijn. De Europese lidstaten werken in opdracht van de EU ook aan een digitale identiteitskaart die in alle andere lidstaten geldig is.

België wil tegen 2023 een eigen app uitbrengen en ook in Nederland wordt er al enkele jaren aan gewerkt. Kijk jij ernaar uit om je rijbewijs en ID op je telefoon te gebruiken? Laat het ons weten in de reacties.

De populairste artikelen over Google Wallet

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk