'Google Wallet krijgt ondersteuning voor ID-kaart en rijbewijs'

'Google Wallet krijgt ondersteuning voor ID-kaart en rijbewijs'

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

Het lijkt erop dat we binnenkort een digitale ID-kaart en/of rijbewijs kunnen toevoegen aan Google Wallet. In een aankomende update suggereert Google namelijk dat Wallet digitale ID's zal gaan ondersteunen.

Google Wallet

Google Wallet, voorheen Google Pay, is een digitale portemonnee waarin je onder andere betaalpassen, sleutels en tickets kunt opslaan. Je kunt Google Wallet bijvoorbeeld gebruiken om met je smartphone of smartwatch draadloos te betalen in winkels, een klantenkaart van je favoriete winkel in op te slaan of in- en uit te checken bij het openbaar vervoer. Wil je meer weten over hoe je passen toevoegt aan Google Wallet en hoe Wallet in het algemeen werkt? Ga dan even naar het artikel hieronder.

Google Wallet

Google Wallet

Wat is Google Wallet? Google Wallet, Android Pay, Google Pay. Het zijn allemaal diensten van Google maar uiteindelijk is er eentje overgebleven, Google Wallet. A ..

Rijbewijs en ID-kaart

Eerder schreven we al dat er in een code van Google Wallet sporen waren ontdekt voor het beschikbaar stellen van identiteitskaarten. Uit deze gelekte informatie bleek dat de functie eerst in de Verenigde Staten uitgerold zou worden alvorens het in de rest van de wereld beschikbaar zal komen. Nu is er informatie opgedoken die dit kracht bij zet.

In een aankomende update zien we namelijk dat Google zelf ook suggereert dat Wallet op korte termijn ondersteuning zal gaan bieden voor digitale ID's. In een update, versie v48.22, is namelijk te zien dat Google deze functie open gaat stellen als bètafunctie. De website Droidlife.com meldt daarbij dat er op de meest recente changelog op de ondersteuningspagina van de Google System Updates het volgende staat: ''Bètafunctie waarmee gebruikers uit geselecteerde Amerikaanse staten hun staat-ID/rijbewijs kunnen digitaliseren in de Google Wallet voor een handige, persoonlijke en veilige presentatie.''

De website meldt hierbij overigens wel dat de bètafunctie op dit moment nog niet verschenen is en er ook nog geen officieel bericht over is geplaatst door Google zelf. Het lijkt er daarentegen wel op dat de functie binnenkort, zij het als bèta, uitgerold zal worden in de Verenigde Staten. Of en wanneer de functie in Nederland en België zal worden uitgerold is nog niet bekend.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Google Wallet? Download dan onze Android-app en volg ons via Google Nieuws en op Telegram, Facebook, Instagram en Twitter.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk