Maakt Google Wallet een comeback? Zo gaat het misschien werken

Maakt Google Wallet een comeback? Zo gaat het misschien werken

Google heeft plannen om de dienst Wallet terug te brengen. Die werd vier jaar geleden door Google Pay vervangen, maar nu komt het terug als een verzamelplek voor al je digitale kaarten, waaronder tickets en betaalpassen. Dit is ontdekt over Google Wallet.

Google Wallet

Google wil Wallet nieuw leven inblazen als een onderdeel van Google Play Services, dat stelt Mishaal Rahman in een tweet. Play Services is het systeem van alle onderliggende diensten die je Android-telefoon laat werken en het staat los van de Google Play Store. Google Pay, de huidige betaaldienst van Google, zal blijven dienen als een app voor contactloos betalen, maar Wallet zal een onderdeel worden van Android dat alle soorten van digitale kaarten beheert. Denk aan: betaalpassen, alle soorten van digitale tickets, cadeaukaarten, klantenkaarten en OV-vervoersbewijzen. Op dit momenten kan je een deel van deze digitale kaarten al in Google Pay toevoegen.

Google heeft inmiddels 11 jaar geleden zijn Wallet-dienst voorgesteld. De app bevatte werkte met betaalpassen en credit cards voor online betalingen en later werd ook Android Pay als functionaliteit toegevoegd voor contactloos betalen. Google Wallet en Android Pay werden vervolgens in 2018 ondergebracht in de nieuwe app Google Pay.

Sterke zet of meer verwarring?

Het lijkt erop dat de nieuwe Google Wallet geen afzonderlijke app zal zijn, maar dus eerder een functie die deel uitmaakt van elke Android-telefoon. Als Wallet en Pay afzonderlijke diensten zijn, wil Google mogelijk een duidelijker onderscheid maken tussen digitale kaarten en een betaaloplossing. Al kan je natuurlijk ook de vraag stellen of nieuwe wijzigingen met Google Pay en Wallet niet voor meer verwarring zorgt bij gebruikers. Veel zal mogelijk afhangen van de manier waarop Wallet opnieuw wordt aangekondigd.

Google krijgt vaak kritiek doordat het regelmatig een streep haalt door diensten en productnamen, maar het is opvallend dat het bedrijf ditmaal een oude dienst terugbrengt. Meer informatie over Wallet is nog niet bekend. Wat denk jij van een mogelijke terugkeer van Wallet? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

De populairste artikelen over Google Pay
Google Pay
Google Pay is de betaaldienst van Google. Met de app kun je in winkels en online betalen door middel van je smartphone. Je kunt je betaalpassen en creditcards koppel ..

Meer info

Lees meer over:
Financiën Google Pay Google

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties