Google Wachtwoordmanager nu ook op het startscherm

Google Wachtwoordmanager nu ook op het startscherm

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google geeft gebruikers voortaan de mogelijkheid om de Wachtwoordbeheerder toe te voegen aan het startscherm van hun telefoon. Je kan zo veel sneller je wachtwoorden inkijken of kopiëren naar het klembord. We leggen uit hoe het werkt.

Snelkoppeling Wachtwoordbeheerder

Als je in een Android-app of in Chrome een nieuw account aanmaakt, dan krijg je soms het verzoek om een veilig wachtwoord te genereren of het wachtwoord op te slaan. Dat gebeurt met de Google Wachtwoordbeheerder, dat is een kluis met al je inloggegevens. Google kan je opgeslagen wachtwoorden automatisch invullen of je kan ze zelf opzoeken in de Wachtwoordbeheerder.

Alleen is dat opzoeken van wachtwoorden op je telefoon best vervelend, want de de wachtwoordbeheerder zit behoorlijk diep in menu's verscholen. Dat verandert nu, weet 9To5Google, want je kan voortaan op het startscherm een snelkoppeling plaatsen naar de wachtwoordbeheerder. Je kan zo meteen je wachtwoorden raadplegen, kopiëren of bewerken. Volg deze stappen:

  1. Open de Instellingen van je telefoon
  2. Kies Privacy
  3. Druk op Google-service voor automatisch aanvullen
  4. Tik op Wachtwoorden
  5. Kies rechts het tandwieltje
  6. Neem de optie Voeg een snelkoppeling toe aan je startscherm
  7. De snelkoppeling verschijnt en houdt het icoontje lang ingedrukt om het op je startscherm te verslepen

De functie is beschikbaar sinds de laatste update van Google Play Services. Je hebt de update van juni 2022 of een nieuwe versie nodig om van de snelkoppeling gebruik te maken. Om te controleren welke versie van Play Services jij hebt, ga je naar: Instellingen -> Beveiliging -> Google Play-systeemupdate.

Wachtwoordbeheerders

Gebruik je de wachtwoordmanager van Google nog niet? In dit artikel leggen we volledig uit hoe hij werkt. Google heeft ook een systeem aangekondigd dat wachtwoorden die publiekelijk zijn gelekt, automatisch kan vervangen. En vind je wachtwoorden bedenken nogal moeilijk? Hier zijn vijf tips waarmee je zelf sterke wachtwoorden kan creëren.

Gerelateerde artikelen

Bewaar je liever je wachtwoorden niet bij Google, dan kan je van een andere wachtwoordbeheerder gebruik maken. Dit zijn vier uitstekende apps. In LastPass, een bekende wachtwoordmanager, kan je voortaan ook toegang krijgen tot je kluis met wachtwoorden zonder het 'master wachtwoord' te gebruiken.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over Google-functies? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk