Google waarschuwt ontwikkelaars voor phishing-mail

Google waarschuwt ontwikkelaars voor phishing-mail

Ruud Caris

door Ruud Caris

Laatst geüpdatet

Google Play Developer Term Violation

Het onderwerp van de mail die naar ontwikkelaars wordt gestuurd is 3-Day Notification of Google Play Developer Term
Violation, waarbij er dus aangegeven wordt dat de app niet meer aan de voorwaarden voldoet. Dit zou, volgens de mail, uiteindelijk betekenen dat de app verbannen kan worden, waarbij er ook links zijn toegevoegd. Waar deze precies naar leiden is niet bekend, maar het lijkt erop dat de verzender gegevens buit wil maken. Zo kan er bijvoorbeeld, na het ontfutselen van de gegevens, ingelogd worden op het developer console van Google en allerlei aanpassingen gedaan worden aan de app, Play Store-omschrijving of zelfs een compleet nieuwe app uploaden. Als het Google-account verbonden is aan meerdere diensten, kan hier ook schade toegebracht worden.

Phishing melden

Google geeft als advies om de mail simpelweg niet te openen en al helemaal niet op de linkjes te klikken die erin te vinden zijn. Daarnaast is het rapporteren als phishing via bijvoorbeeld Gmail ook aangeraden.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk