'Google volgt Apple met systeem om verloren telefoons te vinden'

'Google volgt Apple met systeem om verloren telefoons te vinden'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google gaat alle Android-toestellen wereldwijd inzetten om straks verloren telefoons in de omgeving op te sporen. Het bedrijf kijkt daarbij naar het 'Zoek mijn'-netwerk dat Apple heeft gecreëerd. Zo'n feature is ontdekt in de code van Google Play Services.

Apples 'Zoek mijn'-functie

Als je je Android-telefoon kwijt bent dan ga je na een tevergeefse zoekactie naar google.com/android/find, want Googles 'Vind Mijn Apparaat'-tool kan je helpen om verloren telefoons makkelijk terug te vinden. Je kan de telefoon geluid laten maken en op een kaart ontdek je de laats bekende locatie.

Het werkt allemaal erg vlot, maar de functionaliteit is nog niets vergeleken met het 'Zoek mijn'-netwerk op Apple-apparaten. Daarmee vind je je verloren iPhone, iPad of MacBook, je weet waar familieleden zich bevinden en je kan ook voorwerpen met een AirTag-tracker terugvinden. De beste uitleg hierover vind je natuurlijk bij onze vrienden van iCulture.

De Apple Airtag-trackers

De Apple Airtag-trackers

Al deze functionaliteit vind je vanuit één app, en belangrijk: het zoeken werkt ook efficiënter dan de opspoorfunctie van Android. Elke iPhone draagt een steentje bij om de verloren apparaten van anderen te vinden. Zodra iemands iPhone jouw verloren telefoon in de buurt ontdekt dankzij bluetooth low energy-technologie, dan krijg jij een melding met daarin de juiste locatie. De eigenaar van die andere iPhone weet ook niet dat jouw telefoon bij hem of haar in de buurt ligt. Zelfs Android-telefoons helpen al Apple-gebruikers om verloren spullen terug te vinden.

Googles plannen voor Android

Bij Google krabden ze zich kennelijk even het hoofd toen Apple het Zoek mijn-netwerk voorstelde, want volgens XDA Developers heeft het bedrijf nu plannen om zo'n gelijkaardige functie in Android te bouwen, en wel in de Vind Mijn Apparaat-app.

Gerelateerde artikelen

Er is daarvoor een sterke aanwijzing gevonden in de laatste versie van Google Play Services. In een stukje code is te lezen: "Vind Mijn Apparaat-netwerk zorgt ervoor dat je telefoon jouw apparaten en die van anderen helpt te vinden". Meer details over de functie zijn helaas nog niet bekend. Lijkt het jouw handig dat Android-telefoons straks helpen om apparaten in hun omgeving te vinden? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Google Vind mijn apparaat

Google Vind mijn apparaat

Als je Google Vind mijn apparaat moet gebruiken, dan hoop ik dat dat is omdat je je telefoon ergens in huis hebt laten slingeren. De app is namelijk b ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk