Google Voice beschikbaar in Nederland: slimme telefoondienst

Google Voice beschikbaar in Nederland: slimme telefoondienst

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google Voice

Google Voice is een telefoondienst die al meer dan 10 jaar bestaat in de Verenigde Staten. Een tipgever meldt aan Androidworld dat de dienst sinds kort ook in Nederland werkt voor G Suite-accounts, en we hebben ook een Help-pagina gevonden die bevestigt dat de dienst actief is in ons land.

Voice is een VoIP (voice over IP)-dienst, dat wil zeggen dat je kan bellen met behulp van je mobiele internet. Daarnaast geeft Voice aan bedrijven meer controle en functionaliteiten voor werknemers met een bedrijfsnummer.

Beelden van de dienst

Wat kan Google Voice?

Je kan gemakkelijk gesprekken doorschakelen naar andere nummers en je kan vanuit de Voice-app je voicemail bekijken en transcripties van ingesproken berichten bekijken. Daarnaast kan je onbeperkt bellen en zijn er handige integraties met de andere Google-diensten van G Suite. Zo kan je oproepen doorschakelen wanneer je Google Agenda weet dat je in een vergadering bent of je kan in Gmail via mail meldingen ontvangen als je een gesprek hebt gemist. Voice werkt ook met Hangouts Meet, dat is de dienst voor videogesprekken.

Beelden van de dienst

In het Spam-gedeelte vind je onbetrouwbare oproepen

Voice werkt ook via de web-app zodat je ook vanuit desktop naar je contacten kan bellen. Voice denkt ook aan de bescherming van zijn gebruikers, want onbetrouwbare nummers worden geblokkeerd en die oproepen zijn zichtbaar in het Spam-tabblad. Voice laat bedrijven ook eenvoudig alle bedrijfsnummers beheren vanuit het beheerdersportaal.

Alle tabbladen in de Voice-app

Tarieven

Er zijn verschillende tarieven beschikbaar afhankelijk van de noden van een bedrijf, maar vreemd genoeg krijgen we voorlopig alleen dollarprijzen te zien op de website van Voice. Voor 10 dollar per gebruiker per maand kan je 10 telefoonnummers toevoegen met 'Starter' en vanaf 20 dollar per gebruiker is het aantal nummers onbeperkt met 'Standard'. Wil je ook vanuit internationale locaties met Voice bellen, dan heb je 'Premier' nodig.

De instellingen van Voice

We vroegen aan Google om een reactie en zodra we die hebben, passen we het artikel aan. In de Verenigde Staten is ook een Voice-variant beschikbaar voor particuliere gebruikers, maar het lijkt erop dat die nog niet in Nederland actief is. Wat denk jij van Google Voice? Denk jij dat de dienst een handig alternatief is voor bedrijfsnummers via de telecomproviders? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Bedankt voor de tip, Randy!

Google Voice

Google Voice

Google Voice is een telefoondienst die al meer dan 10 jaar bestaat in de Verenigde Staten. Google Voice is een VoIP (voice over IP)-dienst, dat wil zeggen dat je kan ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk