'Google voegt weer nieuwe manier toe om Assistent te roepen'

'Google voegt weer nieuwe manier toe om Assistent te roepen'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google gaat het binnenkort voor iedereen mogelijk maken om de aandacht van de Google Assistent te trekken door de powerknop op telefoons lang ingedrukt te houden. Die feature is ontdekt in de code van de Google-app.

Powerkop voor Google Assistent

Er zijn al tal van manieren waarmee je de Google Assistent kan wakker maken op je telefoon. je hebt natuurlijk de "Hey Google"- en "Okay Google"-commando's, maar het is ook mogelijk om de homeknop van je telefoon ingedrukt te houden. Gebruikt je telefoon gestures en geen knoppen, dan veeg je vanuit één van de onderste hoeken van het scherm naar boven. Sommige telefoons van Nokia hebben dan weer een Google Assistent-knop en in oudere Pixel-telefoons kan je knijpen om de Assistent boven te halen.

In de laatste developer preview van Android 12 is ontdekt dat het straks mogelijk is om de powerknop op je Android-telefoon lang ingedrukt te houden om de Assistent te roepen. Met zo'n functie in de developer preview weet je echter nooit helemaal zeker of het ook de stabiele versie van Android 12 haalt, maar nu heeft XDA developers de feature ook ontdekt in de code van de Google-app. Het lijkt erop dat Google dus plannen heeft om het sneller uit te rollen dan verwacht.

'Google voegt weer nieuwe manier toe om Assistent te roepen'

De instelling is zichtbaar, bij het zoeken maar je kan ze nog niet activeren

Niets nieuw

Dat je even de powerknop indrukt om de Assistent te roepen zal voor sommigen niets nieuw zijn, want Google ging hiervoor de mosterd halen bij de softwareschil van enkele Chinese smartphonemerken die het al langer gebruiken. De nieuwe gesture is nog steeds wel optioneel voor gebruikers en in Android 12 kan je het straks activeren vanuit de 'Apps'-sectie in instellingen. In Android 11 is dat 'Apps en meldingen'.

Gerelateerde artikelen

Als je nu op je telefoon met Android 11 de powerknop lang ingedrukt houdt dan verschijnt het powermenu, ofwel het menu waar je je telefoon uitschakelt. Je krijgt er op sommige toestellen ook toegang tot handige knoppen om je smarthome-apparaten te bedienen, terwijl Samsung-telefoons standaard Bixby-koppelen aan de actie. Wat denk jij van deze nieuwe methode om de Google Assistent te roepen? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk