Google voegt Prime Video en digitale sleutels toe aan auto’s met Android

Google voegt Prime Video en digitale sleutels toe aan auto’s met Android

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Google heeft allerlei nieuwe functies ontwikkeld voor auto’s met Android. Deze mogelijkheden worden nu uitgerold, waaronder Amazon Prime Video, WebEx, Zoom en meer. Maar ook is de digitale sleutel er onderdeel van.

Videomeetings met Android Auto?

Je auto wordt door de toevoegingen steeds meer een entertainment- en werksysteem. Om de veiligheid te bewaren kun je niet alle functies van bijvoorbeeld Zoom gebruiken. Je kunt wel audio gebruiken in een meeting, maar video niet. Logisch: de chauffeur moet zijn ogen op de weg houden, niet kijken welke leuke blouse Klazien van Finance nu weer aan heeft, of, om het wat zakelijker te houden, welke verontrustende cijfers iemand in de presentatie aan het managementteam heeft gezet. Specifiek Zoom en WebEx komen trouwens naar Android Auto, dus niet alleen naar auto’s die Android dieper hebben ingebouwd (die hebben dit namelijk al sinds mei).

Auto’s met Android ingebouwd zijn wel de bolides die Prime Video krijgen. Dat is dan weer niet voor Android Auto-gebruikers (althans, op dit moment niet). Het gaat om Polestar-auto’s, Volvo’s en Renaults, maar wel bepaalde modellen. Je kunt de app uit de Play Store halen. Uiteraard is ook Prime niet te gebruiken terwijl je rijdt, dus alleen wanneer je even geparkeerd staat met een snack van een fastfoodketen erbij, of als je even bij voetbal staat te wachten om je kind op te halen. Of gewoon omdat iemand in huis de televisie al heeft ingenomen, al is dat wel wat extreem.

Google voegt Prime Video en digitale sleutels toe aan auto’s met Android

Digitale sleutel

De auto’s die Amazon Prime Video krijgen, kunnen ook rekenen op de Weather Channel-app: zo weet je zelfs wat het weer is op de locatie waar je naartoe rijdt. En dan was er nog die digitale sleutel: je kunt je telefoon straks gebruiken als autosleutel. Dat moet een Pixel 7 Pro of Samsung S23+ zijn, en dat werkt dan weer op een heel ander assortiment aan auto’s: TheVerge heeft het over selecte Hyundai-, Genesis- en Kia-auto’s. Ook is dit in eerste instantie alleen beschikbaar in de Verenigde Staten, Canada en Korea. Kortom, het zal niet meteen een grote mensenmassa zijn die hiervan gebruik kan maken.

Hopelijk worden er snel meer bolides, en vooral: meer landen toegevoegd die dan ook een digitale autosleutel kunnen gaan gebruiken.

Zie jij dat zitten, een digitale autosleutel? Laat het nu achter in de reacties.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk