Google verplaatst adresbalk in Chrome naar onderkant maar niet voor ons

Google verplaatst adresbalk in Chrome naar onderkant maar niet voor ons

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Google Chrome krijgt binnenkort een nieuwe optie waarmee je de adresbalk naar de onderkant van het scherm kunt verplaatsen. Maar helaas kunnen wij daar nog geen gebruik van maken...

Adresbalk in Chrome

Als je een iPhone hebt en Google Chrome gebruikt, dan is dit goed nieuws voor jou. Google Chrome werkt aan een nieuwe functie waarmee je de adresbalk naar de onderkant van het scherm kunt verplaatsen. Dit is vergelijkbaar met de ingebouwde browser van Apple. Voor iPhone-eigenaren is de nieuwe functie is optioneel. Je kunt kiezen of je de adresbalk aan de bovenkant of onderkant van het scherm wilt hebben.

Om de nieuwe functie te gebruiken, moeten iPhone-eigenaren een specifieke instelling inschakelen. Dat is mogelijk door "chrome://flags" in de adresbalk te typen en te zoeken naar "bottom-omnibox-steady-state". Zet deze instelling op "enabled" en start de browser opnieuw op om de adresbalk aan de onderkant van de Chrome-browser te zien.

Gerelateerde artikelen

Niet voor Android

Helaas is er op dit moment geen teken van een vergelijkbare optie voor Android-apparaten. We hebben de adresbalk al wel eens eerder aan de onderkant van de browser zien verschijnen. Dat is al wel weer een tijdje geleden en ook hier moesten we een flag inschakelen in de bètaversie van Chrome. Helaas heeft die functie nooit de stabiele versie van Chrome gehaald. We hopen in ieder geval wel dat Google ook aan Android denkt en de ombix-optie ook voor ons beschikbaar maakt. Je kan hierdoor namelijk veel makkelijker browsen, zeker op grote telefoons.

Zou jij de adresbalk in Chrome graag aan de onderkant zien? Laat het ons weten in de reacties.

Google verplaatst adresbalk in Chrome naar onderkant maar niet voor ons

Bedankt voor deze gif, Patjepoep, daar hebben we wat aan

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk