Vernieuwde Google Feed nu ook beschikbaar in Nederland

Vernieuwde Google Feed nu ook beschikbaar in Nederland

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Google-feed wordt slimmer

De Google-app heeft in december een update gekregen met een aparte nieuwsfeed en een gedeelte 'Binnenkort' waarin onder andere aankomende afspraken worden getoond. Google heeft zojuist aangekondigd dat de nieuwsfeed (Feed) in deze app vanaf vandaag een stuk slimmer zal worden.

Ook in de Google-app wordt gebruik gemaakt van algoritmen op basis van machine learning. Deze algoritmen zorgen ervoor dat je dagelijks verschillende kaarten met nieuws, nieuwe muziek en artikelen in de nieuwsfeed te zien krijgt, waar jij in geïnteresseerd bent. Voorheen werden de getoonde kaarten gebaseerd op zoekopdrachten in Google, maar nu worden ook populaire onderwerpen in de buurt en wereldwijd meegenomen. De nieuwsfeed zal daarnaast nog meer gepersonaliseerde kaarten met nieuws tonen, zodat je als lezer niet meer hoeft te zoeken.

De nieuwsfeed zal ook meer rekening gaan houden met jouw interesses. Ben je bijvoorbeeld een grote Android-fan en af en toe ook geïnteresseerd in recepten? Dan zal de app veel Android-nieuws tonen afgewisseld met zo af en toe een recept. Mocht er onverhoopt toch een kaart voorbijkomen met een onderwerp dat je niet interesseert, dan kun je dit onderwerp 'ontvolgen'. De nieuwsfeed zal, vanwege het gebruik van machine learning, slimmer worden naarmate je de app meer gebruikt.

Favorieten

Je kunt in de Google-app ook favoriete onderwerpen markeren, maar deze mogelijkheid is niet altijd en bij elke kaart zichtbaar. Wanneer je nu in de app zoekt op je favoriete serie, is er een mogelijkheid om nieuws omtrent deze serie te volgen. Dit kunnen dus series zijn, maar ook sportteams, artiesten of bekende personen.

Meerdere bronnen, meerdere standpunten

Onlangs introduceerde Google in de mobiele weergave van Google Nieuws en Weer de 'Fact Check'-functie om nep-nieuws tegen te gaan. Deze functie zal ook in de Google-app te zien zijn. Daarnaast zal er over een bepaald nieuwsbericht, meerdere bronnen gepresenteerd worden. Zo krijg je als lezer dus meerdere standpunten te zien over een onderwerp. Wil je dieper in een onderwerp duiken? Dan kan dat nu ook door op de 'header' boven een artikel te klikken.

Google-app downloaden

De Google-app is gratis te downloaden in de Play Store door op onderstaande button te klikken. De vernieuwde Feed werd in juli in Amerika uitgerold en vandaag zijn de eerste berichten van Nederlandse beschikbaarheid bij ons binnen gekomen. Ook op de redactie hebben we al een toestel waar Google Feed op te gebruiken is.

Via: Google

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk