Google TV maakt het makkelijker om films en series te vinden

Google TV maakt het makkelijker om films en series te vinden

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Google heeft een nieuwe functies in petto voor Google TV op de Chromecast en tv's. Hierdoor moet het eenvoudige worden om films en series te vinden. Een aantal van de functies komt als eerste beschikbaar in de Verenigde Staten.

Wat is Google TV?

Google TV is gebaseerd op hetzelfde onderliggende platform waar Android TV op gebaseerd is. Maar toch zijn er, naast de interface, wel degelijk verschillen tussenbeide. Gepersonaliseerde content is het belangrijkste verschil. Google TV beveelt namelijk films en series aan op basis van jouw persoonlijke voorkeuren. En die zijn dan afkomstig van de streamingdiensten waarop jij bent geabonneerd. Je vindt deze aanbevelingen in het onderdeel 'Voor jou'.

Gerelateerde artikelen

Makkelijker films en series vinden

Google kondigt nu nieuwe mogelijkheden in de Verenigde Staten aan om het vinden van films en series gebaseerd op het kijkgedrag nog eenvoudiger te maken. Google heeft een nieuw gedeelte toegevoegd 'Explore Even More'. Dit onderdeel verdeelt de content in vier subcategorieën: films, shows, familie en Spaans. De eerste twee spreken voor zich, terwijl 'Family' films en series die geschikt zijn voor het hele gezin. De laatste optie laat Spaanstalige films en shows zien.

Google TV maakt het makkelijker om films en series te vinden

Ondertussen komt deze update ook verbeteringen voor de navigatie in Google TV. Zo verschuift de knop voor het wisselen van gebruikersaccount naar de linkerrand. Hierdoor is de knop 'Zoeken' naar de rechterkant verplaatst, en tevens verkleind tot een pictogram in plaats van tekst. Het Google TV-logo is ook naar de rechterkant verhuisd. Er is ook een nieuwe knop die toegang geeft tot de instellingen rechtstreeks vanaf het startscherm van Google TV.

Deze functies in de Google TV-interface worden vanaf vandaag wereldwijd uitgerold naar Chromecasts en Google TV-apparaten van Philips, Sony, TCL en andere fabrikanten. Google vermeldt niets over de beschikbaarheid van de functies die in de VS zijn aangekondigd in Nederland of België.

De populairste artikelen over Google TV

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk