Google TV krijgt steeds meer advertenties: dit is er aan de hand

Google TV krijgt steeds meer advertenties: dit is er aan de hand

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

Steeds meer gebruikers van Google TV merken dat het platform advertenties toont van fysieke winkels en producten. Dit komt bovenop de al bestaande advertenties op het platform. Gebruikers krijgen onder andere reclames voorgeschoteld over donuts, koffie en bepaalde winkels.

Meer en meer advertenties

Google TV laat al een tijdje advertenties zien. Dit zag je voornamelijk in de vorm van aanbevelingen voor bepaalde films, series en programma's. Veel hiervan waren en zijn vaak irrelevant aangezien veel getoonde series nog niet eens verschenen zijn. Deze series of films worden in de vorm van afbeeldingen of als diavoorstelling getoond en ze betalen Google om uitgelicht te worden. Later kwamen hier ook aanbiedingen op het startscherm bij die automatisch begonnen af te spelen.

Bij alle advertenties zoals hierboven beschreven gaat het om aankondigingen die betrekking hebben op films en series. Veel gebruikers op Reddit melden nu daarentegen dat ze ook aanbiedingen van fysieke producten en winkels voorgeschoteld krijgen. Dit komt dus bovenop de al bestaande advertenties. Zo meldt 9to5Google.

Gerelateerde artikelen

Reclames voor koffie en donuts

Een Indiase Google TV-gebruiker zegt bijvoorbeeld in een Reddit-bericht dat hij advertenties van de India iStore te zien krijgt. Dit is een Indiase winkel die Apple-producten verkoopt. Een andere gebruiker uit Canada meldt dat hij aanbiedingen krijgt voor koffie en donuts.

Deze voorbeelden vormen de eerste tekenen dat Google bezig is met het testen van meerdere soorten advertenties op Google TV. Google, waarvoor advertenties de belangrijkste bron van inkomsten zijn, wil vermoedelijk meer geld verdienen via zijn software voor televisies.

Het is nog niet bekend of er ook aanbiedingen van fysieke winkels of producten zijn verschenen op Google TV in Nederland. Heb jij deze al gezien? Laat het weten in de reacties onder dit artikel.

De populairste artikelen over Google TV

Google TV

Google TV

Met Google Play Films, of Google Play Movies in het Engels, kun je films aanschaffen en bekijken op jouw Androidtoestel, maar ook op de desktop of met je Chromecast. ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk