Google TV kan straks meerdere streamingdiensten casten met één app

Google TV kan straks meerdere streamingdiensten casten met één app

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Google TV werkt aan een mogelijkheid waarbij je meerdere streamingdiensten kunt casten vanuit één app. Het is de bedoeling dat het zo makkelijker wordt voor gebruikers om hun favoriete content te screenen.

Google TV

De Google TV-app op Android biedt ondersteuning voor een soort algemene streaming-app waarin je dan de content kunt streamen van diverse streamingdiensten. Google toont in een demo hoe de mogelijkheid ervoor zorgt dat er een cast-optie op allerlei individuele content komt te staan. Dat geldt zelfs voor content die maar op één streamingdienst beschikbaar is, zoals Amazon Prime Video Originals en HBO Max Originals, maar bijvoorbeeld ook series als The Mandalorian en Moon Knight die alleen op Disney+ te vinden zijn.

Of dit op alle streamingdiensten van toepassing is, dat is nog onbekend. Een voorbeeld wordt gegeven met Peacock, een streamingdienst van de Amerikaanse tv-zender NBC die wij niet in Nederland ontvangen. Als je de nieuwe Bel-Air-serie wil kijken op Peacock, dan kun je de serie opzoeken via de Google TV-app. Je ziet vervolgens een knop verschijnen waardoor je een aflevering direct kunt casten op je televisie. Die start ook meteen, zonder dat hiervoor de aparte Peacock-app hoeft te worden geopend. Dat betekent ook dat je een aflevering of film kunt pauzeren en weer kunt laten afspelen binnen de Google TV-app.

Gerelateerde artikelen

Streamingdiensten

Google probeert steeds vaker dingen bij elkaar te brengen. Zo zou het bijvoorbeeld ook werken aan een optie voor Android-telefoons om de verschillende trackers (zoals Tile en Apple AirTag) te kunnen herkennen, in plaats van dat je daar allerlei verschillende apps voor moet gebruiken. Google zou graag zien dat je ervaring met Google TV zo gestroomlijnd mogelijk is. Het is alleen jammer dat het nog niet kan aangeven op welke apps dit nieuwe snufje precies van toepassing is. Wel zou Netflix er in ieder geval niet aan meedoen.

Google TV kan straks meerdere streamingdiensten casten met één app

Google is van plan om de nieuwe cast-ondersteuning later in 2022 uit te brengen: dan maakt het ook bekend met welke apps het dan precies werkt.

Is dit iets waar jij op zit te wachten? Laat je reactie nu achter bij dit artikel.

Chromecast met Google TV (4K) kopen
Chromecast met Google TV (4K) kopen
Chromecast met Google TV (4K) kopen

Chromecast met Google TV (4K) kopen

Met de Google Chromecast 4K met Google TV maak je van iedere tv een slimme tv. Google TV is een platform waarmee je al jouw films en series van verschillende apps in één handig overzicht terugvindt. Plug de Chromecast met Google TV in jouw tv en stream in een handomdraai al jouw favoriete films en series met een druk op de knop.

Vanaf € 69,99

Winkelen op:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk