Google TV-afstandsbediening krijgt mogelijk profielwisselknop

Google TV-afstandsbediening krijgt mogelijk profielwisselknop

Het is altijd even zoeken hoe je een profiel moet wisselen. Of het nu gaat om in een streamingdienst of op bijvoorbeeld een gameconsole. Als je er op Google TV ook mee worstelt, dan hebben we goed nieuws. Komende Google TV-afstandsbedieningen worden waarschijnlijk voorzien van een speciale profielwisselknop.

Google TV

Google kondigde eerder deze week al aan dat het mogelijk wordt om profielen te maken. Zo kun je wanneer jij de televisie gebruikt andere voorkeuren instellen dan wanneer een ander gezinslid begint te zappen. Google TV lijkt enorm overtuigd van de profielen, want er schijnt op toekomstige afstandsbedieningen zelfs een speciale knop te komen waarmee je van profiel kunt wisselen.

TW Electronics schrijft op Twitter dat er drie verschillende mogelijkheden zijn voor het knopje. Het wordt óf gebruikersprofielen, óf je kijklijst/favorieten, óf alle apps. Het hangt van de variant Android TV die je gebruikt af wat je knop doet. De kijklijst is voor standaard Android TV, de tweede is voor Google TV en de laatste is bedoeld voor Android Operator Tier.

Chromecast

Er wordt in menig huishouden vaak geruziet om de afstandsbediening, dus dat je snel van profiel kunt wisselen is wel fijn. Sowieso hopen we dat er meer Google TV naar Nederland en België komt. Eerder deze week schreven we al over de mogelijkheid dat Chromecast met Google TV ook naar onze regio komt. Uberhaupt zien we nog weinig Google TV in Nederland.

Er zijn wel webwinkels die de Chromecastdongel met Google TV verkopen, ook al televisies met Google TV én de Nederlandse hulppagina van het platform is ook online. Belgen kunnen de Google TV-app binnenkort zelfs downloaden op hun smartphones. We wachten het nog even af: laat Google eerst maar met die nieuwe Pixel-telefoons komen.

Lees meer over:
Google TV Android TV

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties

Net binnen

Beste telefoons onder de 300 euro

Lees meer