Google Translate krijgt twee nieuwe widgets, dit zijn ze

Google Translate krijgt twee nieuwe widgets, dit zijn ze

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Google heeft Translate jarenlang verwaarloosd wat uiterlijk betreft maar met de komst van Android 12 kwam daar eindelijk verandering in. Een metamorfose bracht de vertaalapp weer helemaal bij de tijd. Nu is het tijd voor meer mogelijkheden voor de widget van Google Translate en die komt eraan.

Google Translate widget met snelle acties

De bestaande widget van Translate is vrij eenvoudig van opzet. Deze biedt alleen een 1×1-optie die je kunt koppelen aan vertalingen via tekst, camera, spraak of handschrift. De nieuwe widget heet Snelle acties vertalen en is vele malen handiger. Via deze widget kan je aan de slag met spraak vertalen, en een gesprek vertalen. Je kan ook de cameramodus starten om tekst op een foto te vertalen. De widget bevat dus meerdere opties, in plaats van maar één optie zoals bij de huidige widget.

Gerelateerde artikelen

De bovenste rij toont de taal die je ingesteld hebt, met ernaast een snelkoppeling naar het klembord. Zodra je het formaat van de widget wijzigt, verandert het aantal snelkoppelingen. Er kunnen maximaal vier snelle acties worden weergeven in de widget. Zit je op Android 12? Dan zie je dat de widget de dynamische kleurensysteem van Material You ook ondersteunt.

- Lees verder onder de tweet -

Google Translate widget met opgeslagen vertalingen

De tweede widget heet Opgeslagen vertalingen en die widget geeft de vertalingen weer die je in Google Translate via het sterretje hebt opgeslagen. Handig als je bepaalde woorden of zinnen snel bij de hand wilt hebben.

De nieuwe widgets zijn nog niet voor iedereen beschikbaar maar op de redactie is ze al wel te zien op een enkele telefoon. Daar staat versie 6.35.29.444893127.4 van Google Translate op. Zie jij de nieuwe widgets van Google Translate ook al? Gebruik je de vertaalapp van Google vaak? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

Houd ons in de gaten voor meer nieuws over de Google Translate en Gboard en volg Androidworld op Twitter, Facebook, Instagram, TikTok én YouTube.

Google Translate

Google Translate

Google Vertalen is de vertalingsdienst van Google. Ideaal voor vakanties naar verre landen waarvan je de taal niet of nauwelijks spreekt. Google Vertalen helpt je me ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk