Google Translate is een stukje beter geworden in combinatie met Gboard

Google Translate is een stukje beter geworden in combinatie met Gboard

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Google Translate is vaak een lifesaver, die je bovendien dure vertaalkosten kan schelen, al moet je soms wel oppassen dat Google de context begrijpt. De tool is nu een stukje beter geworden, of eigenlijk is Gboard een stuk beter geworden: want hij kan automatisch wisselen van Gboard-taal wanneer hij ziet dat je iets vertaalt.

Virtueel toetsenbord Gboard

Het zelf kunnen herkennen van een vertaalactie zorgt ervoor dat je zelf niet meer hoeft te wisselen van standaard toetsenbord van je telefoon wat -zeker als je het niet vaak doet- toch even wat moeite kost om te vinden in de menu’s van Android.

Een nieuwe update van Google Translate voegt de mogelijkheid toe voor Gboard op Android waarmee hij automatisch de taal verandert wanneer je tekst invoert in een andere taal dan je standaard. Stel dat Nederlands je voorkeurstaal is in Gboard-taal: selecteer je vervolgens in Google Translate iets uit het Arabisch bij de 'Vertalen uit'-taal, dan schakelt Gboard automatisch over naar het Arabische toetsenbord zodra je het tekstveld opent om te beginnen met typen.

Gerelateerde artikelen

Google Translate

Selecteer je vervolgens toch een andere taal, dan zal Gboard automatisch wijzigen naar die taal. Geen zorgen, je hoeft niet de rest van je leven in het Arabisch of Japans te typen: zodra je het vertaalscherm uitschakelt.,gaat hij weer terug naar je standaard taal. Vroeger moest je hiervoor naar het wereldbolletje links naast de spatiebalk of zelfs helemaal in de Gboard-instellingen. Dat hoeft niet meer.

Je hebt daarvoor wel de nieuwe versie van Google Translate nodig, namelijk versie 6.33 in combinatie met de stabiele versie van Gboard. Schrik trouwens niet als je het vernieuwde Google Translate ziet, want recent is net de Material You-restyle verschenen voor niet-Pixel-smartphones. Toch is er ook nog veel te wensen, want bij de aankondiging van Pixel 6 blies Google nog hoog van de toren over direct vertalen en daar hebben we tot op heden nog niet veel van gezien.

Houd ons in de gaten voor meer nieuws over de Google Translate en Gboard en volg Androidworld op Twitter, Facebook, Instagram, TikTok én YouTube.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk