‘Google toont straks WiFi-wachtwoorden van Chrome OS op je telefoon’

‘Google toont straks WiFi-wachtwoorden van Chrome OS op je telefoon’

Jeffrey van de Velde

door Jeffrey van de Velde

Laatst geüpdatet

Google speelt met de plannen om Android en Chrome OS met elkaar te ‘verbinden’ zodat het mogelijk wordt om WiFi-wachtwoorden tussen de besturingssystemen te synchroniseren. Dit systeem zou op alle telefoons gaan werken, gezien het via Google Play Services geregeld zal worden.

WiFi-wachtwoorden synchroniseren

Google lijkt meer tijd te willen steken in de samenwerking tussen zijn besturingssystemen: Android en Chrome OS. Hoewel het mogelijk is om Android-apps op Chrome OS te draaien, is het lastiger om bestanden te delen tussen apparaten in het Google-ecosysteem. Een recente Google Play Services-update wijst erop dat Google de verbinding wil zoeken tussen de twee besturingssystemen. Op het begin lijkt het enkel te gaan om het delen van WiFi-wachtwoorden, zo meldt 9to5Google.

Gerelateerde artikelen

De update van de Google Play Services, die recent in het bètakanaal werd uitgerold, is voorzien van versienummer 20.45. Bij het uitpakken van het updatepakket werden verwijzingen gevonden voor het delen van WiFi-wachtwoorden, specifiek ging het om verwijzingen als ‘<string name=”wifi_sync_enabled_title”>Wi-Fi Sync</string>’ en ‘<string name=”wifi_sync_enabled_description”>Sync Wi-Fi networks with your Chromebook</string>’.

Synchronisatie via Bluetooth

Verwacht wordt dat WiFi-wachtwoorden automatisch worden gesynchroniseerd met Chrome OS – en dus met je Chromebook – zodra je verbonden bent met het netwerk op je telefoon. Andersom, van een Chromebook naar een Android-telefoon, zou ook werken. Google wil de synchronisatie via Bluetooth laten verlopen, zodat er geen actieve WiFi-verbinding voor nodig is, hoewel dit nog “niet met zekerheid vast te stellen is”.

Gerelateerde artikelen

Het vermoeden gaat, zoals eerder aangestipt, dat het synchroniseren van de wachtwoorden slechts een klein onderdeel is van het totaalpakket aan functies die Google toe wil voegen. Verwacht wordt dat er een Hub-functionaliteit volgt, vergelijkbaar met de Jouw Telefoon-app van Microsoft, zodat je notificaties kan delen tussen Android-telefoons en Chromebooks. Verder zou het met de hub veel gemakkelijker moeten zijn om taken vanaf Android door te schuiven naar Chrome OS, en andersom.

Beschikbaarheid op Chrome OS

Wanneer Google van plan is om het synchroniseren van WiFi-wachtwoorden te implementeren voor alle Android-telefoons en Chromebooks, is nog onbekend. Gezien de functie vorm begint te krijgen in de Google Play Services-app, is de kans groot dat het niet eeuwig zal duren voordat de functie de wijde wereld in wordt geschoten. Google zou de functie echter net zo snel kunnen verwijderen en er nooit iets mee doen.

Gerelateerde artikelen

Wat vind jij van deze functie om wachtwoorden tussen de platformen te synchroniseren. Zou het jou helpen bij het gebruik van je telefoon of Chromebook? Welke synchronisatiemogelijkheden zie jij nog graag terug in deze functie? Laat het ons weten in de reacties onderaan het artikel.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk