Google plaatst 5 bedreigde dieren in 3D in je huis, zo bekijk je ze

Google plaatst 5 bedreigde dieren in 3D in je huis, zo bekijk je ze

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google gaat bedreigde diersoorten onder de aandacht brengen. Er zijn nu 3D-modellen van vijf dieren die je kan bekijken en je kan ze ook in je huis plaatsen met augmented reality. We bespreken welke dieren je kan bekijken en hoe het werkt.

3D-dieren in Google

Google heeft de handen in elkaar geslagen met de Zweedse organisatie voor natuurbehoud SSNC. Samen hebben ze een selectie gemaakt van vijf diersoorten die in Zweden bedreigt zijn, en je kan ze als een 3D-model in de Google-zoekresultaten vinden. Dat zegt Google in een blogbericht. Het gaat om de volgende dieren:

  • De poolvos: bedreigt door klimaatveranderingen
  • De bruinvis: vaak het slachtoffer van giftige stoffen en geluidshinder
  • De specht: hij lijdt door de ontbossing
  • De lynx: is vaak een slachtoffer van verkeersongelukken en illegale jacht
  • De hommel: verdwijnt doordat er steeds minder wilde bloemen zijn

Als je één van deze dierennamen invoert in Google dan zie je optie Weergeven in 3D. Je ziet het dier dan verschijnen en je kan het vanuit alle mogelijke perspectieven bekijken. Vervolgens kan je omhoog vegen om de andere bedreigde dieren te zien of je drukt op Tonen in ruimte. Met die laatste optie verschijnt het dier volgens een realistische grootte in je omgeving met behulp van je smartphonecamera. Vervolgens kan je het verslepen en een foto nemen.

- Lees verder onder de afbeeldingen -

Google plaatst 5 bedreigde dieren in 3D in je huis, zo bekijk je ze

Andere 3D-figuren

Naast de reeks bedreigde dieren vind je nog meer objecten en figuren in je Google zoekresultaten. Van de Apollo 11-raket, tot uitgestorven wezens en Halloween-figuren. Hieronder hebben we een overzichtje gemaakt van alle augmented reality-figuren in de Google-zoekresultaten.

Beschikbaarheid

Het enige wat je nodig hebt om de bedreigde diersoorten te bekijken, is een telefoon die werkt met de Google Play Services voor AR. Dat is Googles dienst die nauwkeurige augmented reality-toepassingen mogelijk maakt. Google deelt hier een officiële lijst met ondersteunde apparaten. Zie jij de figuren al bij jou het huis overnemen? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Gerelateerde artikelen

Google Play-services voor AR

Google Play-services voor AR

ARCore is een evolutie van Tango, waardoor Google niet helemaal bij het begin heeft moeten beginnen bij de ontwikkeling van deze toolkit. In tegenstelling tot Tango ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk