Google test naamswijziging incognitomodus

Google test naamswijziging incognitomodus

Stijn Wanders

door Stijn Wanders

Laatst geüpdatet

Privémodus

Bij onze redactie krijgt voorlopig niemand de andere naam in Chrome te zien. In het menu is gewoon nog de oude, vertrouwde 'nieuw incognitovenster'-functie te vinden. Dit suggereert dat Google een gelimiteerde A/B-test uitvoert om te zien of het wijzigen van de naam naar 'privémodus' werkt of niet werkt. vervolgens verzamelt Google dan data, en op basis daarvan zal de nieuwe naam er wel of niet komen.

Nu is er wel nog een vraag over en dat is: waarom veranderde Google de naam naar 'privémodus'? Misschien is dit om meer eensgezind te zijn met de concurrerende browsers, zoals Apple Safari ('privévenster'), Mozilla Firefox ('privé browsen') en Microsoft Edge ('in privé'). Mogelijk wil Google de functie dus beter herkenbaar maken voor alle gebruikers.

Voor wat het waard is, gebruikt de ondersteuningspagina van Google Chrome veel vaker het woord 'privé' dan 'incognito' als ze de incognitomodus beschrijven. Sterker nog, de kop van de ondersteuningspagina heet zelfs 'Privé browsen'. Het zou dus geen onlogische zet zijn om van naam te veranderen.

Verwarring

In het verleden zorgde de incognitomodus van Chrome voor verwarring bij gebruikers die denken dat ze door het te gebruiken verborgen zijn voor alle online trackers, wat dus niet het geval is bij de incognitomodus. Het is dus ook mogelijk dat het overschakelen van de naam naar de privémodus beter verduidelijkt wat er precies gebeurt als je het gebruikt, namelijk alles wat je doet, wordt niet lokaal opgeslagen op je computer, maar is privé.

Wat denk jullie? Welke naam is de meest duidelijke van de twee, 'Incognitomodus', of 'privémodus'? Laat het weten in de reacties hieronder.

Via: 9To5Google

Google Chrome: snel en beveiligd

Google Chrome: snel en beveiligd

Google Chrome is de officiële browser van Android sinds Android 4.1. Deze browser is snel en wordt zeer regelmatig door Google geüpdatet. Hiermee is het onder ande ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk