Google test Android L ook op Nexus 4

Google test Android L ook op Nexus 4

Dimitry Vleugel

door Dimitry Vleugel

Laatst geüpdatet

Android L

De ontwikkelaarsversie die Google van Android L uitgebracht heeft, draait alleen op de Nexus 7 (2013) en de Nexus 5. In de community was er al snel een niet-officiële versie voor de Nexus 4 en de Nexus 7 (2012) aanwezig, dat is geen officieel ondersteunde versie van Google.

Google-medewerkers

Een Google-ontwikkelaar die hier een melding maakt van een bug, heeft deze geplaatst met een Nexus 4 die draait op Android L. Dat is goed nieuws voor Nexus 4-eigenaars. Ondanks dat het al waarschijnlijk leek dat de Nexus 4 en update naar Android L zou gaan krijgen, waren er toch geruchten dat dit niet het geval zou zijn. Zeker na het uitblijven van de update naar Android 4.4 (KitKat) voor de Galaxy Nexus.

Het is echter niet zo vreemd als de Nexus 4 daadwerkelijk een update gaat krijgen naar Android L. Ten eerste is een groot deel van Android L ontwikkelt op de Nexus 7 (2012) en dat is een toestel dat niet zover afstaat van de Nexus 4. Daarnaast zien we binnen het Android One-programma Google de belofte heeft gedaan dat Android L ook snel naar deze goedkope toestellen zal komen. De hardware van de Nexus 4 ligt nog een stuk boven die van de Android One-toestellen, dus hardware-technisch zou het geen probleem moeten zijn.

Beschikbaarheid

Dus wanneer wij het mogen zeggen, zullen de gebruikers van de Nexus 4 over iets meer dan een maand gewoon Android L op hun toestel binnenkrijgen. Wie van onze lezers gebruikt eigenlijk nog een Nexus 4?

Bron: Android Police

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk