Google test Android 4.4.3 onder personeel

Google test Android 4.4.3 onder personeel

Tom Enthoven

door Tom Enthoven

Laatst geüpdatet

Dogfooding

Het is een term die de laatste tijd steeds vaker valt: dogfooding. Een ietwat gekke term, want wat heeft het voeren van een hond te maken met Android?

In feite betekent de term dat je je product laat testen door mensen binnen je bedrijf die niet direct betrokken zijn bij de ontwikkeling van dat product. Het voer (Android-update) blijft binnen het huis (Google) en is dus nog niet voor het grote publiek (wij) bedoeld. De hond (Google-personeel) mag wel alvast proeven wat het gezin (Android-team) bereid heeft.

Android 4.4.3 

De 'honden' van Google mogen volgens bronnen dichtbij het bedrijf dus nu alvast ruiken aan Android 4.4.3 KitKat. Niet alle werknemers natuurlijk; slechts een procent van alle Google-employees mogen de nieuwe versie van het Android-besturingssysteem testen. Tot nu toe beperkt deze uitrol zich tot alleen enkele Nexus-toestellen, namelijk de Nexus 4, Nexus 5, Nexus 7 2012, Nexus 7 2013, en de Nexus 10.

Android 4.4.3 zal waarschijnlijk weinig grote veranderingen met zich meebrengen, vermoedelijk betreft het alleen een hoop bug-fixes. Verwacht geen grote uiterlijke veranderingen of veel nieuwe functies. Die laten op zich wachten tot er een grotere update naar bijvoorbeeld Android 4.5 of 5.0 verschijnt.

Beschikbaarheid

Afhankelijk van het dogfooding-proces zal het in ieder geval nog enkele weken duren voordat Android 4.4.3 officieel wordt uitgerold. Zodra er meer bekend is over een datum, lees je het hier op Androidworld.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk