Video: zo wordt de naam van Android N 'bedacht'

Video: zo wordt de naam van Android N 'bedacht'

Android N

Waar we gehoopt hadden op het horen van een volledige naam voor Android N op de Google I/O is dat niet het geval. Google heeft de derde preview van de nieuwe Androidversie wel online gezet en deze is stabiel genoeg om dagelijks te gebruiken aldus de zoekgigant. Hoe Android N volledig gaat heten is natuurlijk nog de vraag en in een eerder gehouden AW Poll op Androidworld werd er flink gestemd voor Nougat en Nutella.

Google pakt het dit jaar anders aan en laat gebruikers een naam kiezen, waarbij je jouw inzending via deze speciale website kunt doorgeven. We zien zulke acties bij fabrikanten steeds vaker, onder andere bij Xiaomi en de keuze voor de naam Max voor hun onlangs gepresenteerde 6,4 inch phablet. Daarbij werd door de fabrikant ook gevraagd hoe het toestel zou moeten gaan heten, waarbij ook een poll werd gestart.

Om alvast wat te teasen heeft Google nu een video online gezet met de naam: Android N: Let the names begin. We zien de CEO van PNI, oftewel Professional Naming Incorporation en verschillende personen in een brainstormsessie over de nieuwe naam. In het filmpje wat zo'n twee minuten duurt zien we allerlei interessante namen voorbijkomen die kunnen wijzen op de volledige naam.

Zo zien we 'the nougat report', wordt narshnallow genoemd, zien we op de whiteboards namen zoals nori, New York cheesecake en nutcho, komt de naam nachos uiteraard ook voorbij en zien we nog meer interessante mogelijkheden. De tijd zal uit moeten wijzen of één van de namen die we in dit filmpje hebben gezien of gehoord hebben, de daadwerkelijke naam wordt voor deze nieuwe Androidversie.

Zelf een naam invullen voor de volledige naam kan via deze speciale website, wat is jouw suggestie?

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties