Google strijdt verder tegen Apple met gigantisch billboard in Las Vegas

Google strijdt verder tegen Apple met gigantisch billboard in Las Vegas

Laura Jenny

door Laura Jenny

Laatst geüpdatet

Google blijft het vervelend vinden dat Apple maar niet meekomt met RCS. Apple heeft al duidelijk gemaakt dat het niet op RCS zit te wachten, maar Google hoopt met een gigantisch billboard in Las Vegas toch te overtuigen.

RCS

Het is de vraag in hoeverre Google de boodschap richt tot Apple: door te kiezen voor Las Vegas in de week van de grote gadgetbeurs CES lijkt het vooral bedoeld om mensen die Apple gebruiken misschien wat minder blij te maken met ‘hun’ merk. De reden dat Google zo hamert op RCS (Rich Communication Services) is dat het een verbeterde versie is van sms en mms. Apple’s iMessage-app gaat steeds over op sms'jes als het om Android-gebruikers gaat, waardoor onder andere foto’s en video’s in enorm slechte kwaliteit overkomen.

Hierdoor is de iMessage-ervaring tussen iPhones veel beter dan tussen een iPhone en een Android-toestel, wat het minder aantrekkelijk maakt voor mensen om voor Android te kiezen. Het billboard (met dank aan Uptin) geeft aan: “De bal is misschien gevallen in 2022, maar je hoeft de bal niet te laten vallen bij het repareren van je gepixelde foto's en video's.” Dat is een heel letterlijke vertaling, wat er eigenlijk staat is: “Je hebt in 2022 misschien laten afweten, maar in je hoeft het niet te laten afweten waar het gaat om het fiksen van je gepixelde foto’s en video’s.”

Billboard in Las Vegas

Er staat daarnaast op de billboard een aantal lijntjes aan code met daarbij de boodschap: “wat code om de bal aan het rollen te brengen”. Het is duidelijk gericht aan Apple, waarvan Google al jaren hoopt dat het RCS implementeert. Hierbij kunnen namelijk gewoon video’s en foto’s in hoge kwaliteit worden verstuurd, naast andere voordelen. Denk aan de mogelijkheid om leesbevestigingen te krijgen en het gebruik van moderne emoji en animaties.

Google bedenkt allerlei creatieve manieren om Apple maar zo ver te krijgen. Zo kwam het eerder al met een soort parodie op een nummer van hiphopartiest Drake om aandacht te vragen voor het onderwerp. Echter was elke poging tot nu toe weinig vruchtbaar. Sterker nog: Apple-ceo Tim Cook zegt gewoon dat mensen maar lekker een iPhone moeten kopen voor hun moeder, als ze ervan baalt dat ze op haar Android geen mooie foto’s kan delen via iMessage. Het lijkt er dus niet op dat Apple zeer binnenkort van gedachten gaat veranderen, maar het maakt Google er duidelijk niet minder strijdbaar om.

Gerelateerde artikelen

Wat vind jij ervan: moet Google strijdlustig doorgaan of kan het zijn energie beter ergens anders in steken? Laat het nu achter in de reacties.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk