Google Store laat je producten uit andere landen kopen

Google Store laat je producten uit andere landen kopen

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Country Picker

De Google Store geeft op Google+ aan dat het nu mogelijk is om apparaten uit de Google Store over de hele wereld te versturen. Hiervoor heeft het bedrijf een Country Picker in het leven geroepen. Op deze site kun je producten bekijken en in een land naar keuze af laten leveren.

Als voorbeeld, mensen in India kunnen in de Amerikaans Google Store shoppen, een Daydream View bestellen en laten afleveren bij familie in de Verenigde Staten. Het moet dan wel een bestaand afleveradres zijn. De familieleden kunnen vervolgens de Daydream weer doorsturen naar de koper in India.

Nog een voorbeeld: ik heb schoonouders die vlak over de grens in Duitsland wonen. Ik kan dan een Google Pixel XL bestellen in de Duitse Google Store en bij mijn schoonouders laten afleveren. Vervolgens kan ik ze lief aankijken en vragen of ze de Pixel komen brengen of naar mij op willen opsturen of ernaar toe rijden om het pakketje op te halen.

Cadeau sturen

Zo wordt het dus voor iedereen mogelijk om devices aan te schaffen die hun eigen land in de Google Store niet beschikbaar zijn. Een voorwaarde is wel dat er vrienden, kennissen of familie in het land dat overeenkomt met je verzendadres moeten wonen die het pakket voor je kunnen aannemen en eventueel doorsturen. Je kunt natuurlijk ook een doorstuurdienst in de hand nemen. Daarnaast kun je de Country Picker gebruiken om een cadeau te sturen naar een verre vriend.

Veel mensen zullen erg blij zijn met de Country Picker. De aanschaf van een apparaat dat in Nederland of België niet beschikbaar is, is nu wel mogelijk.

Via: Google+

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk