Google stelt beveiligingsupdate van september beschikbaar voor Pixel-telefoons

Google stelt beveiligingsupdate van september beschikbaar voor Pixel-telefoons

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

De beveiligingsupdate van september is vanaf nu beschikbaar voor de Pixel-smartphones van Google. Deze update brengt oplossingen voor enkele hardware-problemen en zorgt ervoor dat er enkele kwetsbaarheden worden verholpen. Zo moet de vingerafdrukscanner van de Pixel 6a sneller worden en zullen er onder andere Bluetooth- en batterijproblemen opgelost moeten worden.

Beveiligingsupdate

Elke maand kunnen gebruikers van Pixel-smartphones een update voor hun toestel verwachten. Ook nu, in het nog altijd warme september, komt Google weer met een beveiligingsupdate. In deze update worden, naast het dichten van kwetsbaarheden, ook hardwareproblemen opgelost. Zo belooft Google dat ze door de update de vingerafdrukscanner van de Google Pixel 6a sneller kunnen laten werken. Ook de problemen die gebruikers hadden met de batterij, draadloos opladen en de Bluetooth-connectiviteit zouden volgens Google verholpen moeten zijn.

Gerelateerde artikelen

Wanneer beschikbaar?

De september-update voor de Pixel-telefoons wordt gefaseerd uitgerold. Hierdoor kan het zijn dat je de update nog niet binnen hebt. Op onze redactie heeft op dit moment ook niemand de update binnen. Zodra de update voor jouw Pixel-telefoon beschikbaar is, zal je hierover echter een melding ontvangen. Je kunt overigens ook handmatig controleren of je de update al binnen hebt. Dit doe je op deze manier: ga naar instellingen -> Software-update -> Downloaden en installeren.

Let wel op, de september-update is namelijk alleen beschikbaar voor de Google Pixel 4 én nieuwere modellen. Dit houdt in dat de Pixel 4, Pixel 4XL, Pixel 4a, Pixel 5, Pixel 5a, Pixel 6, Pixel 6 Pro en de Pixel 6a de update zullen ontvangen. De Google Pixel 3a wordt dus niet meer ondersteund. Hiermee wordt dit toestel, de eerste 'Pixel a budgettopper' van het bedrijf, voor het eerst niet meer ondersteund. Deze telefoon krijgt nu nog wel een update, maar dat is een update van juli die is vertraagd.

Heb jij de september-update al binnen? Laat het weten in de reacties onder dit artikel.

Google stelt beveiligingsupdate van september beschikbaar voor Pixel-telefoons

Bedankt voor de tip Marcel en Dick!

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk