Google rolt gratis VPN-dienst nu uit naar Pixel 7 (Pro)

Google rolt gratis VPN-dienst nu uit naar Pixel 7 (Pro)

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Googles betaalde VPN-dienst zou eind dit jaar gratis beschikbaar komen voor eigenaren van de Pixel 7 (Pro). De eerste bezitters van deze telefoons melden nu dat zij gebruik kunnen maken van deze aanbieding.

Wat is Google One VPN?

Een VPN-verbinding is een beveiligde privéverbinding. Je kunt namelijk browsen zonder dat hiervoor je eigen IP-adres wordt gebruikt. Dat is je eigen unieke adres op het internet. Voordelen van het gebruik van zo'n VPN zijn onder andere anonimiteit en veiligheid. Zo zijn je IP-adres en locatie niet voor iedereen zichtbaar, en kunnen hackers en cybercriminelen tegengehouden worden. Dat is bijvoorbeeld handig als je je op een openbare wifiverbinding bevindt, zoals op een vliegveld of in een café. Sommige mensen gebruiken een VPN ook om toegang te krijgen tot sportstreams die locatie-afhankelijk zijn.

Gerelateerde artikelen

Google kondigde vorig jaar de komst van zijn VPN-dienst voor Nederland en België aan. Het enige wat je nodig hebt om gebruik te kunnen maken van Google One VPN, is het Premium-abonnement op Google One van 2 terabyte of hoger. Je krijgt dan zonder extra kosten toegang tot het VPN-abonnement van Google. Dit abonnement kost 9,99 euro per maand. Je kunt hier zien welk abonnement je hebt.

Google One

Google One

Google One is de naam voor betaalde opslag in Google Drive. Iedere Google-gebruiker krijgt standaard 15 GB aan opslag in Drive. Daarmee kan hij of zij best ..

Pixel 7 (Pro)-eigenaren krijgen Google One VPN gratis

De Google Pixel 7 en Google Pixel 7 Pro zijn de eerste telefoons die met een ingebouwde VPN komen en tijdens de lancering maakte Google bekend dat eigenaren van deze telefoons de VPN-service gratis kunnen gebruiken voor een periode van vijf jaar. De Pixel 7 en de Pixel 7 Pro zouden hiervoor in december een update krijgen, maar de eerste bezitters kunnen de VPN-dienst nu al gebruiken, meldt 9to5Google.

Zij krijgen na het openen van de Google One-app in een nieuw scherm te zien dat hun "Pixel wordt geleverd met VPN van Google One" en dat het beheer vanuit deze app kan worden gedaan. Er is ook een nieuw gedeelte op het tabblad 'Voordelen' van de Google One-app met informatie over toegang tot deze VPN-dienst.

Op de Pixel 7 Pro op de redactie is de melding nog niet zichtbaar, maar we hopen dat dat niet lang meer zal duren. Zie jij de melding al wel op je Pixel 7? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

  • Geweldige hoofdcamera in deze prijsklasse
  • Snelle prestaties
  • Scherm is downgrade vergeleken met Pro-versie
  • Voelt soms te warm
Bekijk meer specificaties

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk