Google rolt ChatGPT-concurrent Bard uit: dit zijn de eerste beelden

Google rolt ChatGPT-concurrent Bard uit: dit zijn de eerste beelden

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Google is gestart met de uitrol van zijn ChatGPT-concurrent Bard die straks zijn zoekmachine en andere apps moet versterken. Aanmelden is mogelijk in een aantal landen en wij laten je alvast de eerste beelden ervan zien.

Wat is Bard?

Bard is een taalbot die in natuurlijke zinnen een antwoord kan geven op vragen. Google laat Bard klinken als een natuurlijk persoon met behulp van zijn LaMDA-taalmodel, een systeem dat eerder werd voorgesteld als technologie waarmee de Google Assistent op termijn natuurlijk moest praten.

De kennis van Bard is afkomstig van de zoekmachine en Google Zoeken en dat is ook het eerste Google-product waar we Bard gaan tegenkomen. Daarna zal Bard in andere Google-producten verschijnen zoals Chromebooks en Gmail en Docs.

Uiteraard is Bard een stevige concurrent van ChatGPT. Dat is een revolutionaire tool van het bedrijf OpenAI dat in de eerste dagen na zijn lancering al miljoenen gebruikers had. Bard heeft namelijk meteen een streepje voor. Googles AI-bot beschikt over recente data, terwijl ChatGPT het momenteel nog doen met informatie die dateert van september 2021.

Gerelateerde artikelen

Bard testen

Toch is Bard niet perfect (ChatGPT in Bing ook niet trouwens) en daarom moet de AI-tool flink getest worden. Zo kregen Google-medewerkers begin dit jaar een e-mail waarin ze werden verzocht om twee tot vier uur van hun tijd te spenderen aan het verbeteren van Bard. Nu is het de beurt aan de eindgebruikers. Google vraagt hen in een blogpost om Bard uit te proberen. Dat bericht is overigens met de hulp van Bard tot stand gekomen.

Google rolt ChatGPT-concurrent Bard uit: dit zijn de eerste beelden

De zoekgigant benadrukt dat het om een test gaat waarbij kwaliteit en veiligheid voorop staan. Google geeft ook aan dat het Bard blijft verbeteren. Er komen talen en en meer mogelijkheden op het gebied van programmeren. Google is begonnen met het uitrollen van Bard-toegang in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk en zal dit in de loop van de tijd uitbreiden naar meer landen en talen.

Google rolt ChatGPT-concurrent Bard uit: dit zijn de eerste beelden

Eerste beelden van Bard

Onze moderator Patrick heeft inmiddels toegang gekregen tot het Bard-experiment en dit zijn de eerste beelden van Googles ChatGPT-concurrent. We zullen er in de komende dagen mee aan de slag gaan en jullie voorzien van al het nieuws omtrent Bard.

Wat vind jij van de opkomst van AI-chatbots en generatieve AI-functies? Ga je je aanmelden voor Bard? Laat het ons weten in de reacties onder dit artikel.

Google rolt ChatGPT-concurrent Bard uit: dit zijn de eerste beelden Google rolt ChatGPT-concurrent Bard uit: dit zijn de eerste beelden Google rolt ChatGPT-concurrent Bard uit: dit zijn de eerste beelden Google rolt ChatGPT-concurrent Bard uit: dit zijn de eerste beelden

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk