Google rolt Android 12 in plaats van Android 13 uit naar sommige Pixel-eigenaren (update)

Google rolt Android 12 in plaats van Android 13 uit naar sommige Pixel-eigenaren (update)

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Na maanden van testen bracht Google gisteravond de stabiele versie van Android 13 uit voor zijn Pixeltelefoons. Heel wat Pixels zijn inmiddels voorzien van de nieuwe Androidversie, behalve de Pixels die een hele andere Androidversie kregen...

Update 17/08/2022: Google heeft een reactie gegeven en die hebben we toegevoegd aan dit artikel. We hebben dit artikel bijgewerkt en opnieuw gepubliceerd.

Android 12?!?

Eén van de voordelen van het hebben van een Google Pixel is het als eerste ontvangen van versie- en beveiligingsupdates. Dat laatste is overigens niet altijd het geval aangezien Samsung vaak sneller is met het uitrollen van beveiligingsupdates. Op het gebied van nieuwe Androidversies zit je met een Pixel wel helemaal goed, althans als Google de juiste versie uitrolt.

Veel Pixel-gebruikers melden namelijk dat in plaats van Android 13, Android 12 op hun apparaat wordt weergegeven om te downloaden. Dat ontdekte AndroidPolice op Twitter en Reddit. Ook Androidworld-lezer RuudvanW heeft de update met de omschrijving Android 12 gepauzeerd op zijn telefoon, zo meldt hij in de reacties.

Google rolt Android 12 in plaats van Android 13 uit naar sommige Pixel-eigenaren (update)

Sommige Pixel-bezitters die de update alsnog hebben gedownload en geïnstalleerd, geven aan dat hun telefoon weer op Android 12 draait in plaats van de nieuwste versie van het besturingssysteem. Er zijn ook Pixeleigenaren die eerst de Android 13-update zagen en later ineens Android 12 werd aangegeven. Vooral Pixel 6-gebruikers lijken last te hebben van het probleem, hoewel sommige Pixel 4a- en 5a-bezitters ook de onbedoelde Android 12-build ontvangen. Het probleem lijkt niet heel groot te zijn, maar het treft een aanzienlijk aantal Pixel-bezitters, aldus Android Police.

Gerelateerde artikelen

Reactie van Google

Androidworld-lezer Sjors bracht ons op de hoogte van de reactie die Google aan 9to5Google gaf over dit voorval. Google legt uit dat de 'foutieve' Android 12-update niet per ongeluk uitgerold is, maar bestemd is voor Pixeltelefoons die nog op een oudere versie van Android 12 draaien. Google zal de omschrijving van deze update verduidelijk, zodat er geen verwarring meer ontstaat. Pixel-eigenaren kunnen deze update dus gewoon installeren. De update met Android 13 zal daarna (de komende weken) worden uitgerold. De volledig reactie (vertaald) vind je hieronder.

Op 15 augustus ontvingen Pixel-apparaten met een oude versie van Android 12 een melding over een eerder uitgebrachte Android 12-update met bugfixes. De berichtgeving in de melding was verwarrend met de timing van Android 13 en wordt momenteel voor de duidelijkheid gewijzigd.
Deze update staat los van de Android 13-release die gisteren is uitgerold naar alle ondersteunde Pixel-apparaten en zal de komende weken worden voortgezet, afhankelijk van de provider. Gebruikers ontvangen een melding zodra de OTA beschikbaar komt voor hun apparaat. We moedigen gebruikers aan om hun Android-versie te controleren en bij te werken om de nieuwste software te ontvangen wanneer deze beschikbaar is voor hun provider.

Reactie van Google

Zit jij in hetzelfde schuitje zit RuudvanW en andere Pixeleigenaren? Laat het ons weten in de reacties. Ondertussen kun je alvast alle nieuwigheden van Android 13 doornemen.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk