Google start reparatiedienst voor Pixel-telefoons

Google start reparatiedienst voor Pixel-telefoons

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Reparatiedienst

De eerste Google Pixel-telefoons zijn stilaan buiten de garantieperiode, maar wie een Google Pixel 2 of Pixel 2 XL heeft, kan nog een jaartje op beide oren slapen. Een typisch probleem bij smartphones die stilaan op leeftijd komen, is dat de lithium-ion-batterij niet meer zo sprankelend is als toen je je toestel voor het eerst uit de doos haalde. Als de batterij van bijvoorbeeld je Google Pixel of Pixel 2 XL dus sneller capaciteit verliest, zou een vervanging van de accu, beterschap kunnen brengen.

In de Verenigde Staten is Google nu een reparatiedienst begonnen vanuit de Google Store die speciaal bedoeld is voor Pixel-toestellen. Je moet daarvoor het IMEI-nummer van je toestel invoeren, je gegevens back-uppen, hem vervolgens naar de fabrieksinstelleningen zetten en de simkaart verwijderen. Daarna omschrijf je het probleem in een venster, en kan je je toestel laten opsturen voor reparatie. Het zou volgens Google 7 tot 10 werkdagen duren alvorens je je telefoon weer gerepareerd terug ontvangt. Als je telefoon nog binnen garantie is, hoef je niets te betalen.

Google reparatie Pixel

Alleen VS

Google heeft ook een oplossing voorzien wat betreft verzending, want je kan je telefoon ofwel verschepen met je eigen verpakking - op eigen risico - of je laat Google aangepaste verpakking opsturen om je telefoon te verzenden.

Voorlopig is er dus geen mogelijkheid om van de dienst gebruik te maken buiten de Verenigde Staten, dus ook niet in andere landen waar de Google Pixel wel verkocht wordt. Ik heb als test geprobeerd om vanuit de Amerikaanse Google Store mijn Pixel-telefoon op te geven voor reparatie, maar van zodra ik de IMEI-nummer invoerde kreeg ik een foutmelding te zien. Het is niet duidelijk of Google ook plannen heeft om de dienst verder uit te breiden.

Google reparatie Pixel

Via: The Verge

Related articles

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk