Google Project Fi: Google is nu mobiele provider in Verenigde Staten

Google Project Fi: Google is nu mobiele provider in Verenigde Staten

Project Fi: ongebruikte data wordt cashen

Op het officiële Google-blog heeft de zoekgigant de nieuwe providerdienst zojuist aangekondigd. Er wordt gebruik gemaakt van een combinatie van netwerken van providers Sprint en T-Mobile en daarnaast wordt voor de internetvoorziening gebruik gemaakt van open WiFi-hotspots. Deze hotspots zijn door Google gecontroleerd en alleen hotspots met hoge kwaliteit worden gebruikt.

De kosten van Project Fi zijn anders dan bij andere providers. Er moet 20 dollar neergeteld worden voor een basisabonnement met daarin onbeperkt sms'en, bellen en internationale dekking in meer dan 120 landen. Daarnaast betaalt een gebruiker 10 dollar per GB per maand. Wanneer je bijvoorbeeld 2 GB neemt, betaal je in totaal 40 dollar. Aangezien het lastig is om je datagebruik van tevoren in te schatten, krijg je geld terug wanneer je niet alle data gebruikt. Wanneer je bijvoorbeeld 40 dollar betaalt voor 2 GB aan data plus het basisabonnement en maar 400 MB gebruikt, krijg je 16 dollar terug.

Speciale hardware en software 

Volgens Google is Project Fi hetzelfde voor het bedrijf als het Nexus-programma: het is een manier om de grenzen op te zoeken van wat er mogelijk is. Daarbij wordt samengewerkt met providers, hardwarefabrikanten en met gebruikers. Op deze manier kan de hardware, software en connectiviteit tegelijk worden ontworpen en moet het mogelijk worden om nieuwe manieren te ontdekken waarop mensen kunnen communiceren.

Google Project Fi herkent automatisch welk netwerk voor jou het beste is op een bepaald moment. Dat zou bijvoorbeeld een WiFi-hotspot kunnen zijn of een specifiek 4G-netwerk van één van de twee providers waarmee Google samenwerkt. Project Fi verbindt je ook automatisch met één van de miljoen geverifieerde open hotspots. Data wordt automatisch beveiligd door middel van de eerder uitgelekte VPN-dienst van Google.

Bij Project Fi worden telefoonnummers, net als bij Google Voice, cloud-telefoonnummers. Je kunt bijvoorbeeld een gesprek voortzetten via een andere telefoon of een computer. Daarnaast worden gesprekken gevoerd via WiFi en via het mobiele netwerk en volgens Google zul je geen haperingen opmerken bij het overschakelen tussen verschillende netwerken, zelfs niet bij het bellen.

Deze technieken werken vooralsnog alleen met de Nexus 6, die Google speciaal met Motorola ontworpen heeft voor onder andere Project Fi.

Beschikbaarheid

Project Fi is vooralsnog alleen beschikbaar in de Verenigde Staten en werkt alleen met de Nexus 6. Alleen inwoners van de VS die in het bereikgebied van Project Fi wonen kunnen vooralsnog een invite aanvragen op de nieuwe dienst.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties