Na dieren gaat Google ook auto's en andere producten in 3D tonen

Na dieren gaat Google ook auto's en andere producten in 3D tonen

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

3D-weergaven

Google toont sinds kort 3D-weergaven van dieren in zijn zoekresultaten en met een druk op de knop breng je dieren tot leven in een augmented reality (AR)-ervaring die de camera van je telefoon gebruikt. Je kan zo de virtuele wezens levensgroot in je omgeving laten rondlopen, en de functionaliteit werkt voor een groeiende lijst van Android-toestellen die werken met Googles ARCore-functie.

Toen de 3D-dieren vorig jaar werden aangekondigd, was het meteen duidelijk dat Google plannen heeft om de technologie in te zetten voor een waaier van toepassingen. We zagen al hoe de werking van spieren van dichtbij bestudeerd kan worden, maar daarnaast wil Google de functie ook voor commerciële producten inzetten: van auto's tot schoenen, dat weet 9To5Google.

Beelden van de producten

Shopping

Google deelt nu al een lijst van producten die er binnenkort zitten aan te komen. Het bedrijf werkt samen met autobouwers Ford om de Mustang dit jaar in een 3D-model te gieten en ook de Kia Telluride zal je vanuit de zoekresultaten kunnen bekijken. Verder kondigde Google al aan dat NASA, New Balance, Samsung, Target, Visible Body, Volvo en Wayfair tot de eerste partners behoren.

Het is duidelijk dat AR-ervaringen van producten een rol van betekenis kunnen spelen in de retail-sector, want je kan zo een object levensgroot in het echt zien alvorens je het koopt. Zo kijk je bijvoorbeeld of die nieuwe Mustang wel in je garage past of dat een nieuwe kast wel goed past bij de kleur van je behang. Het is nog niet bekend wanneer we de 3D-modellen van producten te zien gaan krijgen.

Google Play-services voor AR

Google Play-services voor AR

ARCore is een evolutie van Tango, waardoor Google niet helemaal bij het begin heeft moeten beginnen bij de ontwikkeling van deze toolkit. In tegenstelling tot Tango ..

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk