Google Play Store gaat automatisch afspelende video's tonen

Google Play Store gaat automatisch afspelende video's tonen

Autoplay in de Play Store

Als je een game of app in de Play Store opent, worden er naast de screenshots ook vaak promovideo's weergegeven. Wij hebben voor de AW Reader ook zo'n video in de Play Store staan. Als je hier op tikt, zal de video starten.

Hier komt deze maand verandering in want op de Play Console-helppagina adviseert Google ontwikkelaars het volgende: "Ontwikkelaars met een video in hun winkelvermelding moeten advertenties vóór 1 november 2019 uitschakelen om ervoor te zorgen dat de video in aanmerking blijft komen voor weergave op Google Play." Volgens Google is het gebruik van advertenties in deze promovideo's verwarrend voor gebruikers: "Dit komt omdat Google Play vanaf september 2019 video's in winkelvermeldingen automatisch gaat afspelen, zodat meer gebruikers de content in één oogopslag kunnen ontdekken."

Gebruikers zouden de automatisch afspelende video's als advertenties in de Play Store kunnen zien. Wees er dus op bedacht dat het geluid van je telefoon uit staat, als je straks in een stiltecoupé de Play Store opent en een leuke game met promovideo vindt.

Autoplay in de Play Store

Beschikbaarheid

Ondanks dat veel mensen absoluut niet gecharmeerd zijn van automatisch afspelende video's, voert Google deze wijziging toch door. Hopelijk komt er een mogelijkheid deze functie uit te schakelen zoals dat ook voor YouTube en Facebook mogelijk is. Op de redactie worden de video's vooralsnog niet automatisch afgespeeld. Is dat bij jou wel het geval? Laat het dan weten in de reacties.

Lees meer over:
Google Play Store

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties