Zo zet je de automatisch afspelende video's in de Play Store uit

Zo zet je de automatisch afspelende video's in de Play Store uit

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Autoplay in de Play Store

Er worden bij een game of app in de Play Store naast de screenshots vaak ook promovideo's weergegeven. Wij hebben voor de AW Reader ook zo'n video in de Play Store staan. Als je hier op tikt, kun je de video bekijken. Vanaf september zouden deze video's automatisch gaan afspelen. Dat was op te maken uit de Play Console-helppagina waar Google ontwikkelaars adviseerde om advertenties vóór 1 november 2019 uit te schakelen om ervoor te zorgen dat de video in aanmerking zou blijven komen voor weergave in de Play Store. Google wil namelijk dat deze video's automatisch gaan afspelen, zodat "meer gebruikers de content in één oogopslag kunnen ontdekken."

De eerste gebruikers zien nu deze automatisch afspelende video's in de Play Store en kunnen deze optie ook meteen weer uitschakelen. Dat is mogelijk via het zijmenu > Instellingen > Video's automatisch afspelen.

Autoplay in de Play Store

Beschikbaarheid

Op de redactie is de optie nog niet te zien, en dat geldt ook voor de automatisch afspelende video's en daar zijn we niet zo rouwig om. Wij en velen met ons zijn niet zo gecharmeerd van automatisch afspelende video's. Deze functie werd eerder ook voor YouTube en Facebook gelanceerd en deze apps lieten de gebruiker de optie gelukkig ook uitschakelen.

Zie jij de automatisch afspelende video's al in de Play Store? Heb je ze uitgeschakeld? Laat het ons weten in de reacties.

Gerelateerde artikelen

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk