'Google Play Store nog dit jaar in China'

'Google Play Store nog dit jaar in China'

Ruud Caris

door Ruud Caris

Laatst geüpdatet

Play Store in China

De Google Play Store is officieel in China niet te gebruiken, maar wordt door veel Chinezen toch via een omweg gebruikt. Dit zorgt ervoor dat de gebruikers toegang krijgen tot veel extra content, onder andere in de vorm van apps en games. De Chinese overheid blokkeert echter alle Google-gerelateerde diensten. Hier zou verandering in gaan komen in 2016. Er zijn gesprekken gaande die ervoor moeten zorgen dat 'Google services' beschikbaar moeten komen in China. Of hiermee gedoeld wordt op alleen de Play Store, of ook andere Google-diensten zoals Gmail, is niet helemaal duidelijk. De Google Play Store wordt in ieder geval wel expliciet genoemd.

[readmore article="183232"]

2016

Als Google ook de Chinese markt kan bedienen met de Play Store, wordt het afzetgebied voor ontwikkelaars ineens aanzienlijk groter. Concrete details zijn er nog niet, maar we hebben inmiddels al meerdere aanwijzigingen gezien dat de Play Store (met mogelijk ook andere Google-diensten) naar China zal komen. Google zou mede daarom een samenwerking met Huawei voor de Nexus 6P zijn aangegaan: de Chinese overheid werkt liever met bedrijven die ook met lokale bedrijven werken. Qua timing is het nu wel concreter, het zou nog nog in 2016 moeten gebeuren.

Via: 9to5Google

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk