Google verduidelijkt: dit mogen ontwikkelaars niet zeggen in de Play Store

Google verduidelijkt: dit mogen ontwikkelaars niet zeggen in de Play Store

Metadata-richtlijnen

Van de Google Play Store weten we dat er relatief weinig handmatig gecontroleerd wordt. In het verleden was er helemaal geen handmatige controle, maar tegenwoordig laat Google toch ook medewerkers apps controleren.

De omschrijving van apps en games wordt onder andere automatisch gecontroleerd en daarbij let Google op een aantal zaken. Zo mogen er geen (misleidende) verwijzingen naar andere apps voorkomen in de Play Store-omschrijving. Dit wordt nog wel eens gedaan door ontwikkelaars om zo in de zoekresultaten mee te kunnen liften op het succes van populaire apps.

Voorbeelden

De richtlijnen zijn al jaren vrij duidelijk bij het omschrijven wat niet mag, maar Google doet er nu nog een schepje bovenop door een aantal voorbeelden te geven van wat nu écht niet mag in Play Store-omschrijvingen.

Het is niet toegestaan om reviews/testimonials van gebruikers (1) op te nemen in de omschrijving. Het gebruik van overmatige details (2), irrelevante verwijzingen naar andere apps of producten (3,4) en overbodige keywords (5) zijn ook verboden.

Ontwikkelaars die zich niet houden aan de richtlijnen lopen kans dat hun apps verwijderd worden of dat zelfs hun volledige account geblokkeerd of verwijderd wordt. Dit kan zelfs volledig geautomatiseerd gebeuren en we hebben dan ook al verschillende voorbeelden gezien van situaties waarbij dit fout is gegaan.

Bron: Google Play Store

Lees meer over:
Google Play Store

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties