Play Store nu echt officieel beschikbaar voor Chrome OS

Play Store nu echt officieel beschikbaar voor Chrome OS

Chrome OS en Play Store

Vandaag is de officiële dag dat deze nieuwe mogelijkheid voor een beperkt aantal Chromebooks gelanceerd wordt. In juni werd de Play Store op Chrome OS al opengesteld voor ontwikkelaars en nu kunnen alle gebruikers met een ondersteunde Chromebook met de Play Store aan de slag. Dit is namelijk de dag dat Google de Play Store in Chrome OS uitrolt in de stable channel, de standaardversie van Chrome OS. Hiervoor was de Play Store al beschikbaar op dev- en bètaversies.

[readmore article="185183"]

Met de komst van de Play Store wordt het mogelijk 2 miljoen extra apps te draaien op een Chromebook. Android-apps werkte al (deels) op het besturingssysteem van Google, maar met de komst van de Play Store wordt het aanbod in één klap vele malen groter.

Hou er wel rekening mee dat niet alle apps geschikt zijn om te spelen op een Chromebook. Veel apps zijn niet gemaakt om te spelen op een groot scherm en bediend te worden met een trackpad. Neemt niet weg dat er nog steeds genoeg apps en games beschikbaar zijn die toegevoegde waarde bieden op een Chromebook.

Beschikbaarheid

De nieuwste update voor Chrome OS wordt vanaf vandaag uitgerold en zal beschikbaar zijn voor de Acer Chromebook R11 and Asus Chromebook Flip. Later dit jaar zullen er meer apparaten volgen die de mogelijkheid krijgen de Play Store te draaien.

Via: Google

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties