Google Play Services adverteert in Play Store: bug of feature?

Google Play Services adverteert in Play Store: bug of feature?

Google Play Services-ads

Google Play Services is in principe op elk toestel geïnstalleerd waarbij er toegang is tot de Play Store. Deze 'app' regelt veel zaken op de achtergrond en maakt het mogelijk allerlei functies te updaten zonder een systeem-update te draaien. Het is min of meer een verplichte app als je volledig gebruikt wilt maken van je toestel.

Het is daarom allereerst vreemd dat er een advertentie staat voor deze app in de Play Store, waarom wordt een 'verplichte' app gepromoot? Maar dat is niet het enige. Ron Amadeo plaatste een screenshot op Twitter waarin de advertentie te zien was. Als je goed kijkt, zie je ook een extra regel staan onder de app.

Op deze afbeeldingen zien we ook direct een quote: "Be your own Boss, Dreams". Wat ze hier precies mee bedoelen is natuurlijk de vraag. Misschien was het wel een verveelde Google-medewerker die deze teksten live heeft gezet in de Play Store. We zien op de andere screenshot ook nog "Legacy, Retirement" staan. Het is niet helemaal duidelijk waar Google op uit is. Is het een bug? Een feature? Of gewoon een grapje van iemand van Google? Wat het ook is, het is niet heel logisch dat het verschijnt.

Ron Amadeo geeft op Twitter aan dat hij deze ads alleen ziet op toestellen die Android O draaien. Op de redactie zien we deze niet op de Google Pixel XL (met Android O) en ook andere toestellen die op andere versies draaien tonen de ads niet. Wat het ook te betekenen heeft, het is in ieder geval opvallend.

Via: Twitter

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties