'Google stopt eind dit jaar met Play Music'

'Google stopt eind dit jaar met Play Music'

Dimitry Vleugel

door Dimitry Vleugel

Laatst geüpdatet

Play Music

In 2013 kwam Google met een concurrent voor Spotify. Google Play Music is een dienst waar je muziek kan streamen en afspeellijsten kan maken. Net als bij Spotify en Deezer betaal je per maand €9,99 en is er een gratis versie. Een anonieme bron meldt nu dat Play Music aan het einde van dit jaar zal verdwijnen. Google zou dan de nieuwe dienst YouTube Remix gaan pushen en gebruikers van Play Music naar deze dienst leiden.

YouTube Remix zou een streamingdienst worden die (wederom) de concurrentie met marktleiders Spotify en Apple Music kan aangaan. De dienst zou heel goed zijn in het maken van afspeellijsten, net als bij Play Music, en zou daarbij ook de bijbehorende clips van YouTube kunnen afspelen. Dit alles natuurlijk helemaal zonder reclame. YouTube Remix zou vooral leunen op de goede 'aanbevelingstechniek' van YouTube zelf.

Een vertegenwoordiger van YouTube wist onlangs te vertellen dat 80% van de bekeken minuten op YouTube via een aanbeveling zou komen. Google heeft al de dienst YouTube Red waarmee gebruikers video's op YouTube zonder reclame kunnen kijken, daarbij krijgen ze ook gratis toegang tot Play Music.

Beschikbaarheid

YouTube zelf heeft al gereageerd op het bovenstaande gerucht. Ze vertellen dat ze de teams van YouTube Music en Google Play hebben samengevoegd. Daarnaast zeggen ze dat ze dat er vandaag niks gaat veranderen en dat ze ruim van te voren iedereen een bericht zouden geven wanneer er iets gaat veranderen. Dat is een reactie waar je alle kanten mee op kan. Feit is dat Play Music nu de concurrentie met Spotify en Apple Music niet aankan en Google met iets moet komen dat gebruikers zal overtuigen over te stappen.

Bron: DroidLife

Spotify - Muziek en podcasts

Spotify - Muziek en podcasts

Kan je Spotify gratis gebruiken? Spotify is een populaire muziekapp in Nederland die momenteel wereldwijd 159 miljoen gebruikers heeft waarvan 71 ..
Google Play Music

Google Play Music

Play Music is de muziekdienst van Google die tijdens Google I/O 2013 uitgebreid is met Play Music All Access, de onbeperkte steamingmuziekdienst van Google. Inmiddel ..

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk