Google Play Music in Nederland: muziek kopen, onbeperkt streamen voor €7,99 per maand

Google Play Music in Nederland: muziek kopen, onbeperkt streamen voor €7,99 per maand

Google Play Music

Het begon in 2011 allemaal als Google Music, die vervolgens omgedoopt werd tot Google Play Music en logischerwijs geïntegreerd werd in de Play Store. Play Music kun je zien als een opslag in de cloud voor al je muziek die je normaal op je desktop of Androidtoestel opslaat. Tot 20.000 nummers kun je gratis synchroniseren met je cloud-opslag en daarna overal beluisteren. Dat beluisteren kan via de Play Music-app op je Androidapparaat of via de website. Daarnaast kun je ook muziek kopen via Play Music.

De Play Music-applicatie kun je hier vinden. De website van Google Play Music vind je hier. Wanneer je nieuwe muziek wilt aanschaffen, dan kan dat ook direct via de Google Play Store.

Google Play Music

Google Play Music All Access

Google Play Music All Access is een relatief nieuwe dienst van Google die draait om het ontdekken en selecteren van muziek waar jij enthousiast van kunt worden om deze vervolgens af te spelen. Het maakt in principe Google Play Music in één klap een concurrent voor Spotify: je kunt voor een vast bedrag per maand onbeperkt muziek streamen.

Het is ook mogelijk om een 'radio' aan te maken, onbeperkte afspeellijsten met soortgelijke muziek. Google legt met deze dienst de nadruk op het feit dat het bedrijf door de zoekervaring exact weet welke muziek jij wilt horen. Ook de tracks die jij hebt geüpload worden getoond in Google Play Music All Access.

Google Play Music All Access

Beschikbaarheid

De nieuwe muziek van Google Play Music is terug te vinden in de Google Play Store. Wanneer je gebruik wilt maken van het aanbod om voor €7,99 per maand toegang te krijgen tot Play Music All Access, dan dien je wel een creditcard aan je account gekoppeld te hebben. Dit mag ook een prepaid-creditcard zijn als de 'vouchers' van 3VCash. Het aanbod loopt tot 15 november, maar als je voor die tijd een abonnement neemt, blijft dit bedrag voor jou gelden. Na 15 november zal een maandbedrag van €9,99 gaan gelden.

Google Play Music

Google Play Music
Play Music is de muziekdienst van Google die tijdens Google I/O 2013 uitgebreid is met Play Music All Access, de onbeperkte steamingmuziekdienst van Google. Inmiddel ..

Meer info

Lees meer over:
Muziek en audio

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties