Google Fit maakt fitnessdata inzichtelijk

Google Fit maakt fitnessdata inzichtelijk

Dimitry Vleugel

door Dimitry Vleugel

Laatst geüpdatet

Health

Gezondheid en sport zijn de speerpunten van de meeste merken dit jaar. Samsung heeft S Health, Apple krijgt iHealth, LG heeft LG Health en HTC heeft een deal met Fitbit.

Ook Google gaat zich met deze tak van sport bemoeien en introduceerde vanavond Google Fit. Je telefoon beschikt over een netwerk van sensoren die precies kunnen zien wat voor een activiteit je doet en hoe snel.

Google Fit gaat ervoor zorgen dat deze ruwe data beschikbaar, inzichtelijk en bruikbaar zal zijn voor applicaties. Dat kunnen fitness-apps zijn maar bijvoorbeeld ook apps die met reizen te maken hebben

Google Fit

Een voorbeeld-applicatie die tijdens Google I/O geshowd werd, gebruikt informatie via Google Fit om wee te geven hoe lang iemand hardgelopen heeft, maar verzamelt ook informatie over wat iemand gegeten heeft.

Het is belangrijk dat de gebruiker zelf de controle heeft en zelf kan kiezen wat er gedeeld gaat worden en met wie.
Wanneer je geen externe applicatie gebruikt om de data die je gebruikt te bekijken, kun je in Google Play Fitness ook je bewegingen en de daarbij behorende bewegingen monitoren.

Beschikbaarheid

Google zal binnen een paar weken een preview-versie van Google Fit uitbrengen voor ontwikkelaars. Ze kunnen dan met deze nieuwe informatie aan de slag. Het lijkt waarschijnlijk dat Google ook een dashboard-applicatie met alle verzamelde data zal uitbrengen, maar daarover heeft het bedrijf nog geen informatie vrijgegeven.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk