Google Pixelbook officieel: high-end Chromebook met Google Assistant

Google Pixelbook officieel: high-end Chromebook met Google Assistant

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Chromebook Pixel

In 2013 introduceerde Google de Chromebook Pixel en in 2015 kwam er een opvolger van dit apparaat op de markt. Dit zijn high-end-laptops die draaien op Chrome OS, het eigen besturingssysteem van Google. Deze Chromebooks werden niet breed in de markt gezet, maar dienden meer als voorbeeld voor fabrikanten en als ontwikkelapparaat voor ontwikkelaars.

Nu heeft Google, tijdens het Made by Google-event, een nieuwe generatie aangekondigd: de Pixelbook. Deze Chromebook is in meerdere uitvoering verkrijgbaar, zodat het voor een breder publiek beschikbaar is.

Google Pixelbook

De Pixelbook is maar 10mm dik en weegt 1kg. De Chromebook volgt de trend van convertible laptops (4-in-1), en is dus ook als tablet te gebruikt door hem in te klappen. Daarnaast kun je de laptop half omklappen en als 'tent' of 'stand' neerzetten op tafel om video's te bekijken of recepten te lezen in de keuken. Net als bij de Samsung Chromebook Pro kun je deze Chromebook ook met een drukgevoelige pen gebruiken, genaamd Pixelbook Pen, die tevens werkt met machine learning. Hiermee kun je bijvoorbeeld notities maken in Google Keep.

De PixelBook beschikt over een 12.3 inch QUAD HD LCD-scherm met een resolutie van 2400x1600 pixels (235ppi) en een beeldverhouding van 3:2. Uiteraard is dit scherm aanraakgevoelig en kan het als tablet gebruikt worden. Het apparaat wordt aangedreven door de Intel Core i5- en i7-cpu en komt beschikbaar in een uitvoering met 8GB of 16GB werkgeheugen in combinatie met 128, 256 of 512GB opslaggeheugen. De accu gaat 10 uur mee en is in 15 minuten voor 2 uur opgeladen.

Het apparaat is tevens de eerst Chromebook waar een hardwareknop voor Google Assistant op aanwezig is. De Pixelbook beschikt ook over een verlicht toetsenbord en kan via 'double-tap-to-wake' eenvoudig geactiveerd worden. Verder ondersteunt het 'instant tethering' met Pixeltoestellen en uiteraard is er ondersteuning voor Android-apps uit de Play Store.

Google Pixelbook kopen

Google verkoopt de Pixelbook in de Verenigde Staten, Canada en het Verenigd Koninkrijk vanaf 999 dollar. De pen kost 99 dollar. Pre-orders starten vandaag en worden vanaf 31 oktober uitgeleverd.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk