Google Pixelbook Go officieel: Chromebook met 4K-scherm

Google Pixelbook Go officieel: Chromebook met 4K-scherm

Claudia Rahanmetan

door Claudia Rahanmetan

Laatst geüpdatet

Chromebook Pixel

In 2013 introduceerde Google de Chromebook Pixel en in 2015 kwam er een opvolger van dit apparaat op de markt. Dit zijn high-end-laptops die draaien op Chrome OS, het eigen besturingssysteem van Google. Deze Chromebooks werden niet breed in de markt gezet, maar dienden meer als voorbeeld voor fabrikanten en als ontwikkelapparaat voor ontwikkelaars. Op het Made by Google-evenement van 2017 kondigde Google de opvolger aan, de Pixelbook. Een Chromebook voor een breder publiek. Vorig jaar kwam Google tijdens Made by Google met de Pixel Slate, die de Chromebook en Android-tablet samenvoegt. De tablet werkt op Googles Chrome OS-besturingssysteem voor Chromebooks.

Medio 2019 werd bekend dat Google niet langer eigen tablets ontwikkelt en zich volledig richt op laptops. De Pixel Slate krijgt dus geen opvolger maar de Pixelbook wel. Vandaag kondigt Google de Pixelbook Go aan. Dit is een traditionele Chromebook die in verschillende uitvoeringen beschikbaar komt.

Beelden van het apparaat

Google Pixelbook Go

De Google Pixelbook Go is verbeterd ten opzichte van zijn voorganger. Het toetsenbord is stiller dankzij de functie 'Hush Keys'.

De Google Pixelbook Go is een opvallende verschijning. De Chromebook is de geribbelde onderkant met een donkerdere, meer oranje tint. De variant in de 'Not Pink'-kleur heeft ribbels die ervoor moeten zorgen dat de Chromebook beter in de hand ligt. De bovenkant heeft daarentegen een zachte, matte afwerking te zien die doet denken aan de afwerking van de glazen achterkant van de Pixel 3-telefoons.

Het aantal aansluitingen is helaas beperkt. Aan weerszijden vinden we een usb-c-poort en aan de rechterkant zit nog een 3,5 mm audiojack. Naast de usb-c poorten zit verder ook een LED-je die aangeeft wanneer het apparaat verbonden is met de oplader.

Verder zien we een Full HD en 4K-variant, beide met een 13,3-inch touchscreen en een 16:9-beeldverhouding. De Pixelbook Go krijgt Intel Core m3, i5, en i7-processors, en 8 GB of 16 GB aan RAM. Daarnaast zal de Go 64 GB, 128 GB of 256 GB aan interne opslag krijgen.

Beelden van het apparaat

> Scherm:13,3-inch touchscreen, 16:9-beeldverhouding, Full HD en 4K-variant

> Camera: 2 megapixel (1080p / 60 fps)

> Processor: Intel Core m3, i5, en i7-processors

> Werkgeheugen: 8 GB of 16 GB

> Opslag: 64 GB, 128 GB, 256 GB

> Speakers: 2 speakers die naar voren gericht zijn

> Frontcamera: 2 MP camera, opname in 1080p aan 60fps

> Beveiliging: Titan C-chip

> Aansluitingen: twee usb-c-poorten (met LED), 3,5 mm audiojack

> Afmetingen: 12,2

> Kleuren: 'Just Black' en 'Not Pink'

Google Pixelbook Go kopen

De goedkoopste uitvoering van Google Pixelbook Go heeft een adviesprijs van 649 dollar en de duurste kost 1399 dollar. De volledige lijst met prijzen vind je hieronder:

> Intel Core M3 + 8 GB + 64 GB SSD = 649 dollar

> Intel Core i5 + 8 GB + 128 GB SSD = 849 dollar

> Intel Core i5 + 16 GB + 128 GB SSD = 999 dollar

> Intel Core i7 + 16 GB + 256 GB SSD = 1399 dollar

Het is niet bekend of en wanneer deze Chromebook naar Nederland komt.

Beelden van het apparaat

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk