Google Pixel Watch kan nu eindelijk zuurstofgehalte in je bloed meten

Google Pixel Watch kan nu eindelijk zuurstofgehalte in je bloed meten

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

Door een nieuwe update wordt het vanaf nu mogelijk om met een Google Pixel Watch het zuurstofgehalte in je bloed te meten. De update brengt overigens nog meer functies naar het slimme horloge. Zo komen er meerdere wellness- en gezondheidsfuncties en komt er betere integratie met Spotify. Wat moet je allemaal weten?

Zuurstofgehalte meten en wat is SpO2?

De Google Pixel Watch is dankzij de nieuwe Pixel Feature Drop in staat om het zuurstofgehalte in je bloed te meten. Zo meldt Google in een bericht. Het horloge meet hiermee de zuurstofsaturatie in je bloed. Dit doet de Pixel Watch door middel van het versturen van infrarood licht 'door je pols'. Dit licht gaat voor een gedeelte door je bloed. Aan de hand van de hoeveelheid licht dat terugkaatst - en door middel van software - meet de Pixel Watch jouw zuurstofsaturatie. Deze saturatie wordt aangegeven in een percentage SpO2. Hierin staat de O2 voor de zuurstofmoleculen en de Sp voor de verzadiging.

Gerelateerde artikelen

Voor Pixel Watch-eigenaren die dit direct willen meten, een goede saturatie ligt tussen de 95 en 100%. Let wel, de SpO2-metingen op smartwatches zijn geen vervanging van medisch goedgekeurde saturatiemeters. In de medische wereld wordt SpO2 gemeten met een saturatiemeter. Misschien ken je deze wel, het zijn de kleine apparaten die een beetje lijken op een knijper waar je je vinger tussen klemt.

Google Pixel Watch kan nu eindelijk zuurstofgehalte in je bloed meten

Oxygen saturation (zuurstofsaturatie) op de Pixel Watch. Beeld: Google

Waarom het zuurstofgehalte van je bloed meten?

Bloed neemt het zuurstof uit de longen op en zorgt er - via je aders - voor dat het in alle uithoeken van je lichaam terecht komt. Hierdoor kun je van alles doen: sporten, dansen, praten. Gezonde mensen hebben een zuurstofgehalte van 95% tot 100%, terwijl een SpO2-waarde onder 89% een signaal kan zijn om te stoppen met trainen of medische hulp in te roepen.

Andere functies

De Pixel Feature Drop brengt overigens nog meer nieuwe functies met zich mee. Zo kan de Pixel Watch straks aangeven wanneer je hartslag (veel) te hoog of te laag is. Ook kan de smartwacht detecteren dat je bent gestopt met een training en deze hierdoor pauzeren of laten beëindigen.

Als laatst wordt Spotify beter geïntegreerd. Er komen nieuwe tegels voor de Pixel Watch waarmee je je muziek of podcasts beter kunt inzien en kunt beheren.

Gerelateerde artikelen

Beschikbaarheid

De update met alle hierboven genoemde functies wordt vanaf nu gefaseerd uitgerold. In de komende weken moet iedereen de update hebben binnengekregen.

Heb jij de nieuwste Pixel Feature Drop voor je Pixel Watch al binnen? Laat het weten in de comments onder dit artikel.

Google Pixel Watch kopen
Google Pixel Watch kopen
Google Pixel Watch kopen

Google Pixel Watch kopen

De Pixel Watch is de eerste smartwatch van Google-makelij. De smartwatch heeft een rond en minimalistisch ontwerp met gebogen glas en één draaiknop aan de zijkant. Het horloge gaat tot 24 uur mee met zijn accu en heeft Fitbit-integratie.

Vanaf 379 euro

Winkelen op:

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk