'Google Pixel Watch 2 lijkt enorm veel op voorganger'

'Google Pixel Watch 2 lijkt enorm veel op voorganger'

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Volgens de laatste geruchten lijkt de Pixel Watch 2 qua design erg veel op zijn voorganger. Google gaat dus waarschijnlijk weer een kleinere smartwatch aankondigen.

Google Pixel Watch 2

Er zijn nieuwe geruchten van de Google Pixel Watch 2 opgedoken. 9to5Google meldt namelijk dat er in een Google-app-update meer informatie over het slimme horloge is te vinden. Het gaat over de bètaversie van de Google Search-app, versie 14.24. Deze bèta verklapt enkele details over de nieuwe smartwatch. Zo weten we dat er waarschijnlijk twee modellen van de Pixel Watch 2 gaan komen, de ''Aurora'' en ''Eos''. Naar alle waarschijnlijkheid gaat het om een LTE-versie en Bluetooth-only variant.

Ook heel interessant is de animatie van de Watch 2 die in de Google-app is gevonden. Een beeld hieruit vind je hieronder. In de animatie wordt verwezen naar de Pixel Watch 2. De animatie kan dus zomaar het design hebben onthuld. Als dit waar is, dan zien we dat de Watch 2 op designgebied heel erg lijkt op zijn voorganger.

Google Pixel Watch 2? (screenshot uit de animatie)

Google Pixel Watch 2? (screenshot uit de animatie)


Rond design

We zien dus weer een rond klokje met een enkele knop aan de zijkant van het horloge. Ook oogt de smartwatch niet heel groot. Sebastien was in zijn review van de eerste generatie Pixel Watch niet heel positief over het design. Dit vertelde hij in zijn review:

Toen ik de Pixel Watch voor de eerste keer om mijn pols deed, was ik allerminst onder de indruk van het horloge. Wat is hij klein om mijn pols. Neem daarbij dat Google voor een heel minimalistisch design heeft gekozen - zonder de typische kenmerken van een horloge - en je krijgt iets wat een beetje lijkt op een speelgoed- of kinderhorloge.

Sebastien over de Google Pixel Watch

Het kan overigens ook zo zijn dat Google geen tijd heeft genomen om de animatie aan te passen aan het ontwerp van de Watch 2. Of dat het nog niets wil prijsgeven over zijn nieuwste horloge. Toch past het wel bij Google om 'per ongeluk' alvast wat beelden van nieuwe producten te tonen voordat deze worden aangekondigd. Daarnaast zal de Watch 2 waarschijnlijk ook veel lijken op de eerste generatie, omdat de horlogebandjes van de eerste Pixel Watch ook op de tweede generatie moeten passen.

Gerelateerde artikelen

Google Pixel Watch 2 lancering

We verwachten dat Google de Pixel Watch 2 in oktober aankondigt, samen met de Pixel 8 en 8 Pro. Wat zou jij graag zien in de opvolger van de Pixel Watch? Laat het ons weten in de reacties.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk