Google Pixel Watch 2 aangekondigd: sneller en zuiniger dan voorganger

Google Pixel Watch 2 aangekondigd: sneller en zuiniger dan voorganger

Jelle Passchier

door Jelle Passchier

Laatst geüpdatet

Naast de Pixel 8 en Pixel 8 Pro heeft Google ook de Pixel Watch 2 aangekondigd. Het slimme horloge lijkt veel op zijn voorganger, zo is het design bijna exact hetzelfde. Wel is de smartwatch op enkele kleine vlakken geüpdatet.

Google Pixel Watch 2

De Google Pixel Watch 2 is opvolger van de eerste generatie van de Pixel Watch. Beide horloges lijken qua design erg veel op elkaar. hebben ze allebei een vrij klein en rond AMOLED-paneel. Pixel Watch 2 heeft een behuizing van 100 procent gerecycled aluminium. Daarnaast heeft de Pixel Watch 2 enkele nieuwe bandjes en een iets grotere kroon die makkelijker in gebruik moet zijn. Over de eerste Pixel Watch waren we niet al te enthousiast:

Wat een 'dealbreaker' kan zijn voor gebruikers is het kleine formaat, de slechte accuduur en de sportfuncties die diepgang missen en extra geld kosten. De Pixel Watch is al erg prijzig vergeleken met de kleinste Galaxy Watch 5. Maar de accuduur is eigenlijk mijn grootste bezorgdheid, omdat je die niet enkel in het hier en nu mag beoordelen. De accu zal na ongeveer twee jaar beginnen slijten - zoals dat gaat met lithium-ion-batterijen - en dan gaat het horloge nog minder lang mee.

Sebastien was dus onder andere niet te spreken over de accu van de Pixel Watch. Het horloge ging bij hem maar heel krap 24 uur mee, hiervoor moest hij wel verschillende functionaliteiten uitschakelen. Google zegt bij de Pixel Watch 2 dit pijnpunt aangepakt te hebben. Wat is er verder nog allemaal nieuw aan de Watch 2?

Gerelateerde artikelen

Wat is er nieuw?

1. Water- en stofdicht

Eén van de grootste upgrades ten opzichte van de Pixel Watch 1 is de IP68-rating. Dit houdt in dat de Watch 2 stof- en waterdicht is.

2. Accurater gemeten

Verder is ook de achterkant van het horloge aangepast. Zo zien we dat de sensoren niet meer in een rijtje zijn opgesteld, maar nu in een ‘boter-kaas-en-eieren-vorm’ zijn geplaatst. Nu we het toch over de sensoren hebben, de Watch 2 beschikt onder andere over sensoren die je harstslag, het zuurstofgehalte in je bloed , je huidtemperatuur en je stress kunnen meten. De hartslagsensor moet maar liefst 40% accurater zijn bij krachtige activiteiten zoals spinning, roeien en HIIT. Dat komt mede door de aanwezigheid van 25 x meer leds dan Pixel Watch 1 heeft.

Google schrijft: "We hebben ook de Body Response-functie van Fitbit naar de Pixel Watch 2 gebracht, aangedreven door een nieuwe continue elektrodermale activiteitssensor (cEDA). Deze nieuwe sensor kan wijzen op mogelijke tekenen van stress met behulp van een machine learning-algoritme dat hartslag, hartslagvariabiliteit en huidtemperatuur integreert. Wanneer het algoritme fysieke indicatoren van positieve en negatieve stress detecteert, waaronder opwinding, zal de Body Response functie je een melding sturen. Het zal je dan vragen om na te denken over hoe je je op dat moment voelt of om acties te ondernemen om je stress te verminderen, zoals geleide ademhaling of een mindfulness-sessie. Reflecteren op deze momenten kan je helpen patronen te herkennen om te anticiperen op potentiële stress en vooruit te plannen."

3. Zuinigere processor

De Watch 2 draait op de Snapdragon W5 Gen 1-chipset, de Watch 1 draaide nog een Exynos-chipset van Samsung. De nieuwe chip moet een stuk sneller zijn en ook zuiniger met zijn energie omgaan.

4. Langere batterijduur

En dit is nodig ook, de batterijduur van de Pixel Watch 1 was namelijk zeker niet om over naar huis te schrijven. Volgens Google moet de Watch 2 dan ook makkelijk een dag meegaan, de Watch 1 had hier zoals je hierboven al hebt kunnen lezen de grootst mogelijke moeite mee. Deze 24 uur is inclusief het aanzetten van de verschillende modi. Volgens Google moet de Pixel Watch 2 ook sneller opgeladen kunnen worden in vergelijking met zijn voorganger. Je kunt hem tot de helft volladen in 30 minuten.

watch 2

5. Meer focus op persoonlijke veiligheid

Google heeft naast de valdetectie en de nood-SOS van Pixel Watch 1 ook een aantal nieuwe veiligheidsopties geïntroduceerd, zoals Medical ID, Emergency Sharing en Safety Check. Met Safety Check (Veiligheidscheck) kun je de mensen om je heen laten weten dat je bijvoorbeeld 's avonds laat of 's morgens vroeg een rondje gaat (hard)lopen. Je kunt een timer zetten met hoe laat je terug denkt te zijn en als je niet incheckt als de timer is verstreken, dan worden maximaal 15 noodcontacten (die je van tevoren kiest) op de hoogte gesteld met je huidige Maps-locatie. Medical Info is er voor als je wordt gevonden en mensen je willen helpen. Zelfs als je Watch gelockt is, dan kunnen mensen deze gegevens toch bekijken, zoals je bloedgroep en je allergieën. Medical ID Tag is daar weer een verlengde van, waarmee hulpdiensten op de hoogte worden gesteld dat jij zo'n horloge draagt, al zal dit niet direct in Nederland beschikbaar zijn, verwachten we.

Prijs en beschikbaarheid

Google Pixel Watch 2 is verkrijgbaar voor 399 euro in de kleuren zilverkleurig/baaiblauw, matzwart/obsidiaan, zilverkleurig/porselein en goud/grijsgroen. Je krijgt zes maanden Fitbit Premium bij aankoop van je Pixel Watch 2.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk