Google Pixel-telefoons ontvangen stabiele Android 12-update

Google Pixel-telefoons ontvangen stabiele Android 12-update

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Pixel-toestellen hebben nu de stabiele update naar Android 12 ontvangen. Met Android 12 is een groot pakket aan functies beschikbaar Wie van de laatste bètaversie komt, hoeft slechts een kleine update van minder dan 100 MB te installeren.

Pixels en Android 12

Google lanceerde twee weken geleden de stabiele versie van Android 12. Al is 'lanceren' een groot woord, want geen enkel toestel draaide tot nu op de stabiele versie van Android 12. Googles eigen Pixel-telefoons zouden nog enkele weken geduld moeten koesteren, maar daar komt nu een einde aan.

Tijdens zijn lanceringsevenement voor de Pixel 6 heeft Google bekend gemaakt dat de stabiele versie op dit moment wordt uitgerold naar Pixels. Hij is nu beschikbaar op de Google Pixel 3-reeks, Pixel 3a-reeks, Pixel 4-reeks, Pixel 4a, Pixel 4a 5G en Pixel 5. Wij hebben de update inmiddels ontvangen op de redactie. Onze toestellen komen van de vijfde bètaversie en hij neemt telkens minder dan 100 MB in beslag. De update wordt normaal op de achtergrond geïnstalleerd, maar je kan ook handmatig controleren op update. Dat doe je vanuit Instellingen > Systeem > Systeemupdates.

Screenshot van de stabiele update

Screenshot van de stabiele update

Nieuw in Android 12

Android 12 werd deze maand voorgesteld en het komt met het nieuwe Material You-thema dat de kleuren van je interface aanpast aan de kleuren die in je achtergrond worden gebruikt. Verder krijg je meer controle over je eigen privacy in het nieuwe privacydashboard. Er zijn ook indicators op het scherm die aantonen wanneer de camera of microfoon door een app wordt gebruikt. We bespreken alle nieuwigheden in ons aankondigingsartikel over Android 12. Daarnaast is de voorbije weken ook meer bekend geraakt over Googles nieuwe systeem voor prestatieklassen in Android en over een manier om apps te klonen.

Gerelateerde artikelen

Wanneer krijgt mijn telefoon Android 12?

De Pixel-toestellen zijn daarmee de eerste Android-telefoons die Android 12 hebben ontvangen. Vanaf nu is het de beurt aan andere fabrikanten van Android-telefoons om hun toestellen van de laatste versie te voorzien. Volgens Google zal de update als eerste beschikbaar worden op telefoons van Samsung, OnePlus, OPPO, Realme, Vivo en Xiaomi. van Samsung weten we alvast dat de update in het vierde kwartaal van 2021 op de S21-reeks verschijnt. De OPPO Find X3 Pro zal verder in december 2021 zijn Android 12-update ontvangen.

Kijk jij uit naar de Android 12-update? Heb jij een Pxiel-telefoon en ontving je alvast een update? Laat het ons weten in de reacties onderaan dit artikel.

Google Pixel-telefoons ontvangen stabiele Android 12-update

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk