'Google Pixel-tablet krijgt deze high-end chipset, werkt als smart display'

'Google Pixel-tablet krijgt deze high-end chipset, werkt als smart display'

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google gaat zijn aankomende Pixel-tablet uitrusten met de eerste generatie van zijn Tensor-chipset, dat blijkt uit de open-source code van Android. De tablet komt verder zonder gps of een 4G-modem, en dat wijst er mogelijk op dat hij ook kan werken als een smart display.

Geruchten Google Pixel-tablet

Dit najaar hebben we nog iets van Google te goed, want het merk lanceert onder meer zijn Pixel 7-telefoons, maar we verwachten ook de eerste smartwatch van Google, de Pixel Watch, en een tablet. Kuba Wojciechowski is een ontwikkelaar die op Twitter informatie deelt over de chipset van de Pixel-tablet. Google wil het apparaat uitrusten met de eerste generatie van zijn eigen Tensor-processor. Dat blijkt uit meerdere verwijzingen in de code van Android (AOSP).

Tensor is de chipset die het bedrijf al gebruikte in zijn Pixel 6-serie en de Pixel 6a die deze zomer werd voorgesteld. Met de komst van de Pixel 7-serie wordt de tweede generatie van de processor verwacht. Verder heeft Wojciechowski ook ontdekt dat het apparaat zonder gps of een 4G-modem zal verschijnen. Dat is niet zo vreemd, want mogelijk wil Google de Pixel-tablet zowel als een los product verkopen als in combinatie met een speakerdock. In dat laatste geval kan je hem gebruiken als een smart display, vergelijkbaar met de Nest Hub.

Gerelateerde artikelen

Wojciechowski merkt ook op dat de tablet ook heel wat sensoren mist die je bij een tablet wel verwacht. Denk aan een lichtsensor, een barometer en een nabijheidssensor. Wat daarvoor de reden is, is niet bekend. Het is aannemelijk dat de smart display wel zal werken met de Look and Talk-functie waar Google dit jaar nog mee uitpakte op zijn Google I/O-evenement. De Nest Hub Max gebruikt zijn camera en nabijheidssensor om te detecteren dat je in zijn richting kijkt terwijl je spreekt.

Lancering in oktober?

Google gaat zijn Pixel 7, de tablet en Pixel Watch naar verwachting in oktober aankondigen. We verwachten dat de Pixel 7-serie ook dit jaar niet naar Nederland en België komt, maar de aankomende tablet maakt wel meer kans om bij ons in de winkels te verschijnen. Google heeft hier namelijk in het verleden ook telkens zijn Nest Hub-smart displays verkocht. Kijk jij uit naar de Pixel-tablet? Laat het ons weten in de reacties.

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk