'Google Pixel-tablet komt met een stylus: dit weten we'

'Google Pixel-tablet komt met een stylus: dit weten we'

De Google Pixel-tablet komt volgend jaar met een stylus op de markt. Het gaat om een stylus die werkt met de USI-standaard. Het is niet bekend of die ook met het apparaat wordt meegeleverd. We bespreken wat we al weten over de Google-tablet.

Google-tablet met stylus

Een korte teaser, daarmee moesten we het doen op de Google I/O 2022-conferentie. Meer informatie over de aankomende tablet van Google is er nog niet, behalve dat hij pas in 2023 op de markt komt. Nugiz heeft nu ontdekt dat een stylus is gecertificeerd die hoort bij een Google-tablet met als codenaam 'Tangor'.

Google gaat ook niet zomaar een stylus introduceren, maar wel eentje die werkt met de de standaard van de USI ofwel: het 'Universal Stylus Initiative'. De USI-standaard laat het accessoire en zijn features werken op telefoons, tablets en laptops. Google gebruikt volgend jaar mogelijk als eerste een USI-stylus bij een Android-apparaat, al is het nog niet bekend of het pennetje standaard meegeleverd wordt en of het ook een plaats krijgt in de behuizing.

Nest Hub x Google-tablet?

Er is verder nog een belangrijke vraag, want naast de Pixel-tablet waren er ook geruchten over een aankomende Google Nest Hub-smart display dat komt met een afneembaar scherm. Zijn deze aankomende apparaten één en hetzelfde product? Met andere woorden: gaat de Pixel-tablet straks ook werken als een smart display dat je in een speakerdock plaatst?

Het is een theorie die steeds vaker de ronde doet en het is best mogelijk gezien zowat alle details over de volgende generatie Nest Hub en de aankomende tablet nog ontbreken. En dan is er nog de mysterieuze codenaam 'Tangor': een vrucht die in feite een mix is tussen een mandarijn en een gewone sinaasappel. Het is in ieder geval nog een lange aanloop naar de lancering in 2023 en meer duidelijkheid volgt ongetwijfeld in de komende maanden.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over tablets? Download dan onze Android-app en volg ons op Facebook, Instagram, YouTube, Telegram en Twitter.

Plaats reactie

666

0 reacties

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties