Google Pixel-tablet komt in 2023: werkt als smart display met speakerdock

Google Pixel-tablet komt in 2023: werkt als smart display met speakerdock

Sebastien Marien

door Sebastien Marien

Laatst geüpdatet

Google heeft weer meer beelden en informatie getoond van de Google Pixel-tablet. De tablet moet in 2023 officieel gelanceerd worden en is dan ook verkrijgbaar in combinatie met een speakerdock. Wanneer je hem die gebruikt, kan de Pixel-tablet dienst doen als een volwaardig smart display in je huis. Hij luister dan naar opdrachten voor de Google Assistent. De Google Pixel-tablet is ook in Nederland beschikbaar.

Google Pixel-tablet

In 2015 lanceerde Google voor het laatst een Android-tablet met de Pixel C, maar nu staat er iets nieuws klaar met de Pixel-tablet. Het apparaat is een volwaardige Android-tablet met Android 13 en een smart display in één. Volgens Google moet het apparaat dienen als een brug tussen je leven onderweg en de ervaringen die je thuis beleeft.

De Pixel-tablet werkt straks met een 10,95 inch scherm en werkt op de tweede generatie van Googles Tensor-chipset. De tablet is verkrijgbaar in een model met 128 of 256 GB opslag. Op de achterzijde vind je de magnetische verbinding die contact maakt met zijn speakerdocht, dat apart verkrijgbaar is. Zodra je hem dockt, werkt hij als een volwaardig smart display zoals de Nest Hub. Hij luistert naar spraakopdrachten en je kan content casten via de ingebouwde Chromecast.

Gerelateerde artikelen

Tap to Transfer

Een nieuwe vormfactor vraagt ook om een aangepaste interface voor wanneer hij in zijn dock zit. Als je bijvoorbeeld vanaf de onderkant van het scherm op de tablet omhoog veegt, zie je een rij webapps boven de instellingenbalk. Vervolgens kan je vanaf daar een raster met pictogrammen op volledig scherm openen, als een soort launcher maar dan met snelkoppelingen. Daarnaast heeft Google vorig jaar nog een Gboard-achtig toetsenbord aan de Nest Hub en Nest Hub Max toegevoegd.

De functie Tap to Transfer, onderdeel van Android 13, is ook op de nieuwe tablet te vinden. Als je muziek afspeelt op een telefoon, kan je daarmee het geluid overzetten naar een smart display of slimme speaker door je telefoon dicht in de buurt te houden. Dat werkt via ultra-wideband en dat is een technologie die dus ook in de nieuwe smart display van Google te vinden is.

Google Pixel-tablet komt in 2023: werkt als smart display met speakerdock

Zonder Hey Google

De Pixel-tablet werkt ook met een selfiecamera die je kan gebruiken om te videobellen via Google Meet. Daarnaast gebruikt de tablet zijn camera ook voor de Look and Talk-functie die eerder al werkte voor de Nest Hub Max. Je kan daarmee opdrachten geven aan de tablet door zijn richting uit te kijken en gewoon te praten. Met zijn camera weet de Pixel-tablet dat de boodschap voor hem is bedoeld.

Als hij niet in zijn dock zit, werkt de Pixel-tablet als een normale tablet met Android 13. Dat wil zeggen dat hij de vele verbeteringen ondersteunt die Google speciaal voor tablets en foldables heeft geïntroduceerd voor tablets met Android 12L en Android 13. Denk aan de taakbalk voor multitasking en de handiges gestures waarmee je snel meerdere apps tegelijk open in een split-screen weergave. We hebben veel van deze functies al uitgebreid kunnen testen met een Samsung Galaxy Z Fold 4.

Pixel C

Het is meer dan zeven jaar geleden dat Google voor het laatst een Android-tablet heeft uitgebracht, en dat was de Pixel C, die met Android 6.0 Marshmallow op de markt kwam. In onze review waren we best tevreden over het product, alleen merkten we op dat Android 6.0 minder fijn is om te gebruiken op een groot scherm dan je zou willen. Dat probleem is mogelijk verholpen met Android 13 en de Pixel-tablet. Wat denk jij over de Pixel-tablet? Laat het ons weten in de reacties.

Google Pixel-tablet komt in 2023: werkt als smart display met speakerdock

0 reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Nieuws

Dit vind je misschien ook leuk